logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy zasilacz Feel ATX 300W wystarczy do ATI Radeon 9800 Pro i Pentium 4E?

Trinitrotoluen90 25 Lis 2010 22:08 1871 6
REKLAMA
  • #1 8789789
    Trinitrotoluen90
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Witam.
    Mam krótkie pytanie, a mianowicie:

Czy do tego zestawu:
    Pentium 4E 3.0 GHz
    Ram: 4 X 512mb Kingostn Hyperx
    1x dvd
    płyta główna: Asus P5P800
    Zasilacz: feel atx 300
    winxP
    Przy wymianie karty radka 9550 na radka 9800 pro zasilacz może nie wytrzymać i nawalić? Nie proszę o jasnowidzenia bo wiem ze zasilacz do renomowanych marek nie należy i może "nie wyrabiać". Chodzi mi o to, czy jest zagrożenie że uszkodzę jakieś podzespoły jeśli spróbuje podłączyć nową kartę graf. ? Jeśli ma paść sam zasilacz to nie wielka strata to bo i tak musiałbym go wymienić ale jak inne części to już nieciekawie. Jak ktoś posiada jakąś wiedze na ten temat proszę o pomoc:)

Pozdro.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 8789919
    basik
    Poziom 27  
    Ocena: 47
    Żadne take me. Szukaj jakiegoś fortrona lub delte na allegro z mocną linią 12v. Nawet taki 350W wystarczy w zupełności w Twoim przypadku.
    Twój obecny feel również nie należy do udanych.
  • REKLAMA
  • #4 8789931
    Kasek21
    Poziom 43  
    Ocena: 3510
    SzHeYk napisał:
    TAKE ME 350 FORCE 65 złotych na allegro brat zamawiał i mu ładnie smiga nie narzeka jak chcesz to wysle ci linke na pw

Wyjdź i nie wracaj :bad-words:

Co do tematu:

Nie piszesz ile możesz wydać i czy ma być nowy?
    Delta, Fortron, Modecom-MC 350-400W na allegro kupisz za ~50zł
  • #5 8789957
    Trinitrotoluen90
    Poziom 10  
    Dzięki za opinie:) z tym take me mnie tylko nie przekonała bo czytałem artukuł "czarna lista zasilaczy" i zajmował czołową pozycję:) mój z resztą też tam był xD Sprawa wygląda tak że leży mi na biurku radek 9800 pro i nie po to kupiłem go żeby nie mieć teraz kasy na zasilacz:) Chcę go wypróbować czy będzie działał poprawnie ale nie mam wiedzy na ten temat czy jest możliwość że popali mi ten zasilacz inne podzespoły. Jak będzie konieczność to tak do ok 100zł mogę dać na zasilacz, w tej cenie zeby dobry to na pewno używka.
  • REKLAMA
  • #6 8789975
    basik
    Poziom 27  
    Ocena: 47
    Myślisz, że ktoś da Ci tutaj 100% pewności, że ten feel nie padnie i nie zabierze reszty sprzętu ze sobą ?
  • #7 8789999
    Trinitrotoluen90
    Poziom 10  
    Heh nie o to mi chodzi:) Wiesz ale już odpowiedziałeś mi na pytanie swoim pytaniem:) Jak mówiłem nie znam się na tym:) Ale teraz z tego co piszesz wiem że może zabrać ze sobą resztę sprzętu i nie próbuje podpinać nowej karty tylko szukam czegoś na allegro :)

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik pyta, czy zasilacz Feel ATX 300W wystarczy do zasilania karty graficznej ATI Radeon 9800 Pro w zestawie z procesorem Pentium 4E 3.0 GHz i innymi komponentami. Odpowiedzi sugerują, że zasilacz ten nie jest wystarczająco niezawodny i może nie wytrzymać obciążenia, co stwarza ryzyko uszkodzenia innych podzespołów. Użytkownicy rekomendują zasilacze renomowanych marek, takich jak Fortron, Delta czy Modecom, z mocną linią 12V, które są dostępne w przystępnej cenie. Użytkownik decyduje się na poszukiwanie lepszego zasilacza, aby uniknąć potencjalnych problemów.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA