logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[6300] Czyta kartę pamięci 30 min i inne usterki.

djproject 27 Lis 2010 13:30 1404 2
REKLAMA
  • #1 8795391
    djproject
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    Witam!
    Mam problem z telefonem Nokia 6300. Telefon widzi kartę pamięci 20-30 min. później znika. Czytałem że jest jakiś filtr do wymiany. Zajmuje się tym ktoś na forum? Nie działa jeszcze ładowanie i mikrofon brak elementów na dolnej części płytki, wyrwany włącznik, czyta kartę sim jakieś 10min (możliwe że przez baterie). U mnie w mieście jest to nie opłacalne za wymianę jednego rezystora! 80zł...

Podjął by się ktoś naprawy?

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 8795484
    OlekMTG
    Poziom 34  
    Ocena: 194
    Z tego co piszesz to może i dałoby rade postawić tą płyte ale chyba szybciej i taniej byłoby poszukać sprawnej płyty.
  • #3 8798266
    saperx
    Poziom 25  
    Ocena: 24
    Czasowe czytanie micro sd to raczej wada fabryczna polegajaca na braku rezystora na PCB choc zazwyczaj w tym wypadku czas kiedy telefon widzi karte trwal znacznie krocej. Dlawik mikrofonu trzeba postawic na nowo lub zastapic drucikiem podobnie w kwestii bezpiecznika i cewki ładowanie. Czasowe czytanie sim to dziwny przypadek. Wlacznik o ile nie odlazl z padami nie powinien sprawic problemu.
REKLAMA