logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sterownik bramy CSA-660 EL-EM - brak reakcji na tryb programowania pilota

Emitent 29 Lis 2010 00:41 6158 5
  • #1 8803197
    Emitent
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witam.
    Posiadam sterownik do bramy 2 skrzydłowej CSA-660 firmy EL-EM. Zaprogramowałem go parę lat temu i działa bez problemu ale gdy ostatnio chciałem zaprogramować dodatkowy pilot (trzeci) nie mogę centralki wprowadzić w tryb programowania.
    Zgodnie z instrukcją: "należy nacisnąć przycisk LEARN (zapali się dioda i załączy przekaźnik FLASH)".
    Niestety dioda się nie zapala i centralka nie wchodzi tryb programowania. Próbowałem ze zdjętą zworkę z J1 - tak wchodzi się do programowania funkcji centralki, niestety bez efektu.
    Nie mam żadnego schematu centralki a strona producentem nie działa http://www.el-em.pl/.
    Co może być tego przyczyną i jak można to naprawić?
    Z góry dziękuję za pomoc.
    Pozdrawiam.
  • #2 8803619
    pmirkowicz
    Poziom 18  
    Ocena: 137
    Nie jest to ani centralka bramy ani sterownik bramy, po prostu odbiornik radiowy.
    W jaki sposób próbujesz to programować?
  • #3 8806474
    Emitent
    Poziom 11  
    Faktycznie fotka przedstawia tylko część sterowania na poniższej widać całość. Programowałem ją do tej pory zgodnie z poniższą instrukcją:
    - należy zdjąć zworkę (jumper) J1 [1], następnie trzymając wciśnięty przycisk LEARN [2], założyć zworkę J1 [1]. Dioda FLASH [3] powinna palić się do czasu zwolnienia przycisku LEARN [2]. Kolejne naciśnięcia przycisku LEARN - powodują mrugnięcia diody FLASH, które oznaczają aktualny nr sekcji programowania...
    - w celu zarejestrowania pilota należy nacisnąć przycisk LEARN [2] (zapali się dioda [3] i załączy przekaźnik FLASH). Następnie należy nacisnąć przycisk pilota. Gdy sterownik odbierze sygnał z pilota, dioda [3] zgaśnie.
    Niestety dioda [3] przy żadnej kombinacji wciskania przycisku [2] nie zapala się.
  • #4 12225084
    Emitent
    Poziom 11  
    Witam, miałem parę zapytań o instrukcję do sterownika CSA-660 dlatego ją zamieszczam. Może przyda się komuś.
    Załączniki:
    • CSA660-1.doc (620 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #5 19020014
    nieznajoma
    Poziom 13  
    Ocena: 10
    Czy ktoś z szanownych użytkowników posiada instrukcję do sterownika CSA-680?
    Za pomoc serdecznie dziękuję.

Pozdrawiam.
  • #6 20380476
    bubbo
    Poziom 14  
    Ocena: 10
    Potrzebuję instrukcji i pilota CSA-610

Odkopałem stary sterownik i mam jednego pilota ale nie chce się zaprogramować być może dlatego że jest zaśniedziały.
    .pamiętam że pilot był że zmiennym kodem ale nie wiem na jaką częstotliwość może ktoś ma jakiś namiar na sklep gdzie dokupue piloty
    Z góry dzięki pozdro
REKLAMA