logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór TV LCD 37: Toshiba 37XV733G vs Samsung LE37C650 - opinie i porady

tanku 02 Gru 2010 22:52 3624 4
REKLAMA
  • #1 8818866
    tanku
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Witam.

Zamierzam kupić TV LCD 37". Jestem zainteresowany zakupem w/w modeli. Prosiłbym o porady/opinie na temat tych modeli.

Z góry dziękuje.

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 8819476
    lata1984
    Poziom 13  
    Ocena: 2
    Witam.

Na początku zaznaczę, że konkretnie z tymi modelami nie miałem do czynienia jednak myślę, że moja wypowiedź nie będzie w 100% OT.

Posiadam w domu dwa telewizory LCD samsung le26r71B i Toshiba 26A3001. telewizory te na papierze wyglądają podobnie, a jednak:
    Samsung ma wyraźniejszy obraz(testowane na tym samym dekoderze TV-SAT, do tego tuner tv jest silniejszy niż w Toshibie (sprawdzane na tej samej antenie pokojowej ustawionej w tym samym miejscu i w tą samą stronę), również głośniki w samsungu dają jakby czystszy dźwięk. od czasów tych telewizorów pewnie trochę się pozmieniało ale widząc takie różnice w moich telewizorach ja toshiby nigdy więcej nie kupię.

Żeby jeszcze wyjaśnić wszelkie niedomówienia - moja toschiba nie jest złym telewizorem, po prostu samsung jest dużo lepszym. To jest jakby porównywać nissana z volkswagenem (oba dobre, jeden lepszy ale żaden bentleyowi i tak nie dorówna)
  • REKLAMA
  • #3 8819666
    Iceman31
    Poziom 20  
    Ocena: 11
    Z tego zestawienia Samsung.
    To co opisał kolega powyżej na innych modelach jest aktualne do dziś.
    tak się dziwnie składa że też mam w domu Samsunga (LE40A656) i Toshibę (nie pamiętam dokładnie modelu a w pracy jestem to nie sprawdzę), w każdym razie na papierze telewizory wyglądające podobnie w realu są zupełnie różne dla Samsunga na +.
    Lepsze kolory, kontrast... ogólnie paleta nastawów o wiele większa.
    Model C650 kupiło paru moich kolegów a przekonali się do Samsunga oglądając go w akcji u mnie. Są zadowoleni.....
  • REKLAMA
  • #4 8840331
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #5 9151694
    tanku
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    a więc tak:
    - odległość od ekranu 3,0-4,2m
    - tv będzie na przeciwległej ścianie co okna (możliwość całkowitego zasłonięcia)
    - 6x4m
    - TV kineskopowy 21"
    - film, muzyka, sporadycznie sport
    - pracuje na 3 zmiany więc równo w każdej porze dnia zależnie od zmiany
    - raczej 37" max 40"
    - Philips, Toshiba, Samsung
    - słabego kontrastu
    - dekoder cyfrowy po HDMI, DVD po Euro, sporadycznie laptop po HDMI
    - raczej do TV wszystko
    - na wprost, także pod kątami
    - wi-fi raczej zbędne
    - USB raczej powinno czytać filmy
    - na chwilę obecną dekoder po euro, jednak w niedługim czasie po HDMI
    - sygnał cyfrowy z dekodera
    - ok 8 programów HD
    - ze względów logistycznych będzie wisieć :)
    - klasa cenowa do ok. 2500 zł z lekkim marginesem w górę
REKLAMA