logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HP psc1350 komunikat: otwarte drzwiczki, chociaż są zamknięt

goodmaster 08 Gru 2010 20:52 16475 4
REKLAMA
  • #1 8843801
    goodmaster
    Poziom 23  
    Ocena: 38
    Witam, mam problem z drukarka wielofunkcyjna HP psc1350. Po wymianie tonera czarnego (dlatego bo drukarka zaciela sie w polowie wydruku strony oraz pozniej caly czas migala dioda od "sprawdz pojemnik z tuszem") blad zniknął ale drukarka nie chce drukować. Gdy chcę coś wydrukować w wordzie i klikne na moją drukarkę z listy to wyświetla zamiast "gotowa" -> "otwarte drzwiczki". Oczywiście jest zerowa komunikacja z drukarką przez tą informację "otwarte drzwiczki". Na drukarce nie palą się żadne diody błędów - wszystko jest OK! O dziwo, ksero działa bez zarzutu, no może wolniej drukuje niż zawsze no ale działa...

Co to może być? Czy można sflashować jakoś system drukarki :) ?
  • REKLAMA
  • #2 8843825
    endriuf
    Spec od drukarek
    Ocena: 1529
    Wygląda na uszkodzenie kartridża. Musisz podmienić. Dziwi mnie komunikat o otwartych drzwiczkach. Ale może być to spowodowane przez zwierającą elektronikę kartridża. Przeczyść też styki.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #3 8844173
    goodmaster
    Poziom 23  
    Przeczyściłem styki tak jak poleciłeś, kartridż jest nowy. Błędów nie ma, ksero działa ok. Ale nie wydrukuje nic z komputera bo właśnie jest ten stan drukarki: "Otwarte drzwiczki", tak jakby drukarka informowała o otwartych drzwiczkach ale one sa zamkniete i nie wyswietlaja sie bledy na drukarce i ksero dziala tak jak napisałem...
  • REKLAMA
  • #4 8844295
    endriuf
    Spec od drukarek
    Ocena: 1529
    Usuń drukarkę w panelu sterowania/drukarki a potem dodaj na nowo.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #5 8844887
    goodmaster
    Poziom 23  
    Przyjacielu to zrobilem od razu ;) musi byc jakas inna opcja... drukarka wysyla bledny komunikat do komputera... musi byc jakas mozliwosc resetu jej softa juz wgrania nowego....?
REKLAMA