logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Word. Numeracja stron. Numeracja kolumn. Jak w książkach.

Konradev2 09 Gru 2010 15:43 13781 2
REKLAMA
  • #1 8846335
    Konradev2
    Poziom 11  
    Mam problem. Chciałbym ponumerować sobie kolumny w wordzie. Tzn. Piszę książke i ustawiłem na orientację poziomą i 2 kolumny tak jak to w książkach bywa. I chciałbym ponumerować te kolumny(tak jak strony w książce). Nie wiem jak to zrobić
  • REKLAMA
  • #2 8846520
    Psuja-Majster
    Poziom 10  
    Jeżeli to Word 2007 to karta Wstawianie kliknij Numer strony,znajduje się w grupie Nagłówek i stopka.Jak otworzysz menu rozwiń podmenu dół ,góra strony i kliknij wybrany element.
  • #3 8846607
    marek003
    Poziom 40  
    Ocena: 483
    Pisz normalnie na "normalnych-pionowych" stronach natomiast przy wydruku zaznacz np dwie strony na arkusz.
    Albo wydrukuj poprzez pdfcreator do pdf'u i poprzez właściwości wydruku w readerze (pdf) ustawisz odpowiednie strony na kartkach.

Tylko że takie drukowanie (lub nadawanie numerów) nie do końca jest zgodne z zasadami "książki". Zauważ że przy składzie (zszyciu) strona obok nie jest stroną następną. Chyba że to środkowa kartka książki (zeszytu). Trzeba więc trochę pomyśleć przy drukowaniu stron która strona z którą stroną ma być na jednej kartce.
REKLAMA