Witam serdecznie,
Czy istnieje możliwość wyszukania konkretnych (po dacie) „Faktów” TVN zapisanych na ich serwerach?
Sprawa wygląda w ten sposób, że przeszukując fora internetowe, w jednym z postów datowanych na wrzesień 2007 roku, znalazłem link do faktów TVN z tamtego okresu. Ku mojemu zdziwieniu okazało się, że link działa. Oto on:
Problem polega na tym, że aby dotrzeć do konkretnych faktów, musimy znać zawartość flashvar’s. W powyższym przykładzie jest to:
To co znajduje się przed linkiem to jedynie adres odtwarzacza.
Moje pytanie jest takie – czy można w jakiś sposób wyszukiwać flashvar’s dla innych „faktów”, aby w ten sposób dotrzeć do wiadomości z określonego dnia?
Byłoby to atrakcyjne ponieważ w związku z powyższym linkiem można wnioskować, że TVN trzyma na serwerach wszystkie wydania wiadomości od czasu, kiedy udostępnił możliwość oglądania ich na stronie TVN24.
Pozdrawiam
Czy istnieje możliwość wyszukania konkretnych (po dacie) „Faktów” TVN zapisanych na ich serwerach?
Sprawa wygląda w ten sposób, że przeszukując fora internetowe, w jednym z postów datowanych na wrzesień 2007 roku, znalazłem link do faktów TVN z tamtego okresu. Ku mojemu zdziwieniu okazało się, że link działa. Oto on:
http://www.tvn24.pl/_d/wideo/flash/player_full_026.swf?flashId=33172b294c848bc8d12fb1c7aa5deb4d&ap=0&v=27391&i=8f8cbe8a84d285ffc5dd1247c0f972fa,26,1.jpgProblem polega na tym, że aby dotrzeć do konkretnych faktów, musimy znać zawartość flashvar’s. W powyższym przykładzie jest to:
flashId=33172b294c848bc8d12fb1c7aa5deb4d&ap=0&v=27391&i=8f8cbe8a84d285ffc5dd1247c0f972fa,26,1.jpgTo co znajduje się przed linkiem to jedynie adres odtwarzacza.
Moje pytanie jest takie – czy można w jakiś sposób wyszukiwać flashvar’s dla innych „faktów”, aby w ten sposób dotrzeć do wiadomości z określonego dnia?
Byłoby to atrakcyjne ponieważ w związku z powyższym linkiem można wnioskować, że TVN trzyma na serwerach wszystkie wydania wiadomości od czasu, kiedy udostępnił możliwość oglądania ich na stronie TVN24.
Pozdrawiam