logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak bezpiecznie wyczyścić rolki w PIONEER DEH-200MP, by naprawić wysuwanie płyt?

grzecho185 11 Gru 2010 10:14 1353 5
REKLAMA
  • #1 8853456
    grzecho185
    Poziom 11  
    Ocena: 6
    witam

mam problem ze swoim radyjkiem a mianowicie ma ono problemy z oddaniem płyty...
    wyczytałem już na forum ze przyczyną tej usterki mogą być "zatłuszczone" rolki.
    zdjąłem więc górną obudowę lecz niczego tam nie widzę...:/
    Nie chcę uszkodzić radyjka więc czy ktoś mógłby mi poradzić jak "bezpiecznie" dostać się do tych rolek?
  • REKLAMA
  • #2 8854154
    arturo7711
    Poziom 21  
    Ocena: 34
    Opisz objaw dokładniej.Jak wkładasz płytę to wsuwa się normalnie?Tylko przy oddawaniu ma problemy?
  • REKLAMA
  • #3 8854263
    grzecho185
    Poziom 11  
    przy wsuwaniu nie zauważyłem problemów...
    przy wysuwaniu właśnie kręci kręci kręci... aż wreszcie płyta wróci na swoje miejsce... czasami kawałek płyty już pojawi się na zewnątrz ale nadal blokuje i z powrotem się chowa.... i tak parę razy trzeba nadusić przycisk... dopiero za którymś razem płyta się wysunie...
  • REKLAMA
  • #4 8854590
    arturo7711
    Poziom 21  
    No więc pomyśl,jeśli było by coś z rolką prowadzącą to przy wsuwaniu też byłby problem ślizgania.To bardziej wygląda na mechanizm podnoszenia płyty z talerzyka,musi się nie do końca podnosić.
  • REKLAMA
  • #5 8854918
    grzecho185
    Poziom 11  
    aha rozumiem... no ja za bardzo się na tym nie znam... "samouk" jestem :D a w radyjkach dopiero zaczynam się grzebać :D
    a znasz się trochę na tym mechanizmie? jak można by go "poprawić"?
  • #6 8858193
    arturo7711
    Poziom 21  
    Zdejmij sobie górną pokrywę i zobacz czy czasem w którymś miejscu mechanizm o coś nie zawadza,może jakaś sprężynka nie spadła.Rolkę możesz zostawić w spokoju skoro wciąga to i oddawać będzie jak mechanizm prawidłowo poda płytę na nią.
REKLAMA