logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung F480 Ile kosztuje wymiana płyty głównej?

dzomininka 13 Gru 2010 15:43 3723 6
REKLAMA
  • #1 8863294
    dzomininka
    Poziom 2  
    Hej :) Chodzi mi o telefon Samsung SGH F480. Nie mogę naładować telefonu, wiem że to z powodu uszkodzonej płyty głównej. Orientujecie się ile kosztuje jej wymiana? Zastanawiam się czy koszty naprawy nie przewyższą wartości samego telefonu?... Dzięki za odpowiedzi.
  • REKLAMA
  • #2 8863560
    Kabuki8888
    Poziom 2  
    Trzeba sprawdzić gniazdo ładowania. Wymiana płyty głównej po gwarancyjnie raczej mija się z celem.
  • REKLAMA
  • #3 8863591
    dzomininka
    Poziom 2  
    Chciałam naprawić w ramach gwarancji, ponieważ ją jeszcze mam, tel. jest nowy no ale niestety powiedzieli mi że: sama go zepsułam... sprawa oczywiście trafi do sądu bo nie mam w zwyczaju psucia swoich telefonów i nie zepsułam go specjalnie... ale najpierw chciałam się zapytać ile kosztuje taka płyta główna, bo jak 20 zł to ją naprawię we własnym zakresie... jeżeli 200,- to już nie bardzo ;p Powiedzieli że tel nie chce się ładować ponieważ uszkodzona jest płyta główna ;/
  • REKLAMA
  • #4 8863760
    .:aspire:.
    Poziom 23  
    Ocena: 61
    Dożo więcej niż 200zł. Oddaj fona do serwisu pogwarancyjnego. Jeżeli serwis wbił ci ingerencje to nie wygrasz w żadnym sądzie.
    Wymiana płyty to to samo co wymiana telefonu...
  • #5 8863784
    dzomininka
    Poziom 2  
    heh czyli cena płyty głównej przewyższa wartość telefonu.... dzięki! :)
  • REKLAMA
  • #6 8863872
    .:aspire:.
    Poziom 23  
    Ocena: 61
    To że serwis gwarancyjny tak stwierdził nie oznacza że konieczna jest jej wymiana. Zawsze tak piszą jeżeli zdiagnozowali ingerencje, wg procedur samsunga nienaprawialną, a w rzeczywistości możliwą do naprawy.
  • #7 8865673
    czwarnowski
    Poziom 15  
    Ocena: 5
    Najprawdopodobniej masz wyrwane ścieżki drukowane z płyty głównej, dlatego jest to usterka nienaprawialna, w serwisie autoryzowanym. U mnie koszt wymiany płyty w tym modelu to 140zł.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z telefonem Samsung SGH F480, który nie ładuje się, co sugeruje uszkodzenie płyty głównej. W odpowiedziach podano, że wymiana płyty głównej może być kosztowna, znacznie przewyższając wartość samego telefonu. Koszt wymiany płyty w serwisie wynosi około 140 zł, ale niektórzy sugerują, że diagnoza serwisu może być błędna i możliwe są inne naprawy. Użytkownik rozważa również możliwość naprawy w ramach gwarancji, jednak napotkał trudności z uznaniem roszczenia.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA