logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zresetować Nokia 6500 slide bez kodu zabezpieczającego?

hondambx80 14 Gru 2010 00:38 9950 3
REKLAMA
  • #1 8866038
    hondambx80
    Poziom 14  
    Ocena: 20
    Witam. Jak Zrobić full reset noki 6500 próbowałem z menu ale poprzedni właściciel zmienił kod zabezpieczający. A przy kupnie nic nie wspomniał ze jest zmieniony kod zabezpieczający i teraz nie mogę wykonać reseta. Szukałem w WEB ale te kody co znalazłem mi nie wchodzą. Znalazłem taki kod *#7780# to wyskoczyło mi coś takiego: SELECTING 'RESTORE SETTING ONLY' WILLRESEL ALL PREFERENCE SETTING. RESTORING WILL NOT DELETE ANY PERSONAL DATA. AFTER RESTORING, WILL RESTART to naciskam ok i pisze wtedy SECURITY CODE. Co ja mam zrobić teraz??
  • REKLAMA
  • #2 8866384
    elliott
    Poziom 21  
    Ocena: 13
    Podejść do jakiegoś mądrego serwisu i poprosić o full reset albo o odczyt kodu użytkownika , oczywiście chyba ci tego nikt za free nie zrobi .
  • REKLAMA
  • #3 8866509
    staś pytalski
    Poziom 41  
    Ocena: 1438
    Security code w standardzie dla nokii to 12345. Czyli po wyświetleniu się komunikatu Security Code wpisujesz 12345 i OK czy zatwierdź, następnie telefon przywraca ustawienia fabryczne z zachowaniem danych osobistych np sms, pozycji w spisie telefonu. Trwa to chwilę ale warto mieć naładowaną baterię nim to zrobisz. Można wgrać samodzielnie nowe oprogramowanie (nawet z językiem polskim) i po tym zabiegu telefon będzie jak z fabryki, ale to wyższa szkoła, omawiane było na forum więc nie będę powtarzał.
  • #4 8866858
    arti123
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 96
    Temat wielokrotnie poruszany na forum. Zamykam. Proszę użyć na drugi raz przycisku "szukaj" .
REKLAMA