logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Motorola E8 - (Cięzko chodzi)(nowy soft nic nie pomógł)

Alddil 14 Gru 2010 01:26 3831 7
REKLAMA
  • #1 8866093
    Alddil
    Poziom 2  
    Witam
    Jestem nowym użytkownikiem forum więc Witam wszystkich serdecznie.

Dziś z nadzieją na lepszy E8 wgrałem nowego softa.. raczej pare nowych softów...
    Żaden nie zadziałał tak jak powienien.. Teraz pytanie .. czy to że telefon "laguje" lub jak kto woli "ciężko myśli" nad kazdym zadaniem.. wina telefonu czy softu?

Nie udało mi się wgrać paru softów z niewiadomych dla mnie przyczyn.. mowie tu o zMod_2.4.5_bourgeois_edition_motofan.ru czy Vista_For_martincz.sp1.
    Pokazywał mi sie czarny ekran pod koniec z napisem Bootloader err:a5,4....

Czy jest na świecie soft w którym ten telefon podziała normalnie?
    Mam z nim problemy typu: Ktoś do mnie dzwoni a mi pokazuje się jedynie po całym przeczekanym czasie sygnału kto dzwonił.. dzwonka ani połączenia nie było..

PS: nie jest to wina zawalonej karty muzyką, pocztą itp.
    Prosze o pomoc
    Pozdrawiam was wszystkich
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 8866702
    Alddil
    Poziom 2  
    Niestety niewiem jak sie robi resety.. :(

EDIT: Juz wiem, zrobilem reset all settings i all data

Dalej nic.. chodzi jakby miał paść.. zabawne jest to że jest taki od początku..

Pytanko jeszcze: Co jest przyczyną tego że nie moge wiekszość softu zainstalować.. kończy się to Bootloader err:a5,4..?
  • REKLAMA
  • #4 8888755
    misiekzpulaw
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    To że nie możesz zainstalować tych softów to wina bootloadera.Każdy soft ma "dedykowany" bootloader i tak gdy na przykład chcesz wgrać zMod_2.4.5_bourgeois_edition_motofan.ru potrzebujesz bootloadera 06.A9 bo ten soft takiego wymaga.W przypadku innego softu może to być na przykład bootloader 06.A3, 06.A5, 06.A3 no RSA itd.Bootloadra wgrywamy tak samo jak soft programem RSD.Lite.Najpierw bootloadera ,później soft.Jedna istotna uwaga.Po wgraniu bootloadera 06.A9 nie będzie możliwości do wrócenia na (niższego) bootloadera np: 06.A3.Dlatego warto na początku się zastanowić nad zmianą bootloadera na najwyższy.No chyba ,że wiemy ,że będziemy używać do końca tylko tych dedykowanych softów na ten bootloader.Ewentualnie poszukaj sobie softów na inne bootloadery nie ten najwyższy.
    Mam nadzieje że pomogłem
    Pozdrawiam
  • #5 8889422
    motoroker
    Poziom 14  
    Ocena: 39
    Drogi panie Kolego
    Ja od ponad roku jestem szczęśliwym posiadaczem Rokr-a E8.
    Obecnie użytkuje soft NikEnvy z mmus.us.
    Mega stabilny, i stosunkowo szybki.
    PS. wgrywaj bota zależnie od sieci z której posiadasz telefon.

Modyfikowany soft otwiera Ci furtkę do np. podkręcenia taktowania zegara CPU telefonu albo zmianę tzn. powiększenie pamięci wirtualnej telefonu.
    Jeśli masz jakieś pytania to służę pomocą.
  • REKLAMA
  • #6 9374242
    robinka22
    Poziom 1  
    Witam, czy mógłby mi ktoś doradzić, co mam zrobić w przypadku, gdy odtwarzacz nie chce uaktualnić muzyki? Ciągle jest ta sama, a kiedy usuwam wszystko i wgrywam jeszcze raz, jest jeszcze mniej, mimo że w pliku są wszystkie? Proszę o pomoc.
  • #7 9374480
    Brzymeq
    Poziom 32  
    Ocena: 118
    robinka22 napisał:
    Witam, czy mógłby mi ktoś doradzić, co mam zrobić w przypadku, gdy odtwarzacz nie chce uaktualnić muzyki? Ciągle jest ta sama, a kiedy usuwam wszystko i wgrywam jeszcze raz, jest jeszcze mniej, mimo że w pliku są wszystkie? Proszę o pomoc.

Tak jak wyżej pisałem, zrób mu resety.
  • #8 12208928
    gregoryk8
    Poziom 1  
    Witam, proszę o podpowiedź w sprawie E8 i "opóźnionego" sygnalizowania połączeń przychodzących (zwykle dzwoniący już się rozłączy, zamin E8 pokarze połączenie przychodzące). Do tej pory z problemem radziłem sobie tak, że aktualizowałem soft poprzez stronę motoroli, ale od jakiegoś czasu nie ma już dla tego modelu dostępnego softu.
    Jeżeli ktoś ma na to jakiś sposób lub może podpowiedzieć jak inaczej wgrać soft i skąd go zdobyć, było by miło.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik forum zgłasza problemy z telefonem Motorola E8, który działa wolno i ma trudności z instalacją nowych wersji oprogramowania, co skutkuje błędem Bootloader err:a5,4. Inni uczestnicy dyskusji sugerują, że problem może wynikać z nieodpowiedniego bootloadera, który jest wymagany do instalacji dedykowanego oprogramowania. Rekomendują wykonanie resetów telefonu oraz korzystanie z modyfikowanego oprogramowania, takiego jak NikEnvy, które zapewnia lepszą stabilność i wydajność. Użytkownicy dzielą się również doświadczeniami związanymi z opóźnionym sygnalizowaniem połączeń przychodzących oraz brakiem aktualizacji muzyki w odtwarzaczu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA