logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Canon IP4200 - Głowica uszkadza elektronikę, jak naprawić drukarkę?

pgrom 14 Gru 2010 10:27 1349 2
REKLAMA
  • #1 8866507
    pgrom
    Poziom 19  
    Ocena: 54
    Witam,
    Spotkał się może któryś z kolegów z sytuacją gdzie głowica uszkadza elektronikę w drukarce? Trafiła do mnie drukarka z uszkodzonym teoretycznie zasilaniem (nie uruchamiała się), ponieważ miałem taką drukarkę sprawną tylko z niedrukującą dobrze głowicą przełożyłem głowicę z drukarki która się nie włączała do mojej i po włączeniu diody mignęły i koniec, mojej drukarki też nie da się już uruchomić. Jest szansa na odratowanie tych drukarek?
  • REKLAMA
  • #2 8866676
    leeart

Poziom 35  
    Ocena: 433
    Głowica robi zwarcie, płyta się zabezpiecza i powoduje zablokowanie, że nie można jej włączyć około 5 min. Po wyłączeniu drukarki i wyjęciu głowicy powinna zadziałać. Jeżeli nie to głowica uszkodziła płytę główną, po prostu płyta sie nie zabezpieczyła. Naprawa wówczas to wymiana głowicy i płyty głównej- nie opłacalna.
    Konto firmowe:
    LEE-CAN SERWIS
    PLAC CZERWCA 1976R NR 2 LOK 06, Warszawa, 02-495 | Tel.: 502XXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: serwisdrukarki.pl
  • #3 8869160
    konmaj
    Spec od drukarek
    Ocena: 496
    Ja miałem raz sytuację w iP3000, że spaliła się głowica, potem drukarka prawidłowo wykryła nową głowicę, ale przy próbie drukowania wypuszczała czyste kartki - całe szczęście, że nie została uszkodzona i ta głowica.
REKLAMA