Witam.
Jaką kupić karte do starszego komputera do 400zł i czy jest jakiś sens?
Nie jestem zbyt ogarnięty w tym temacie dlatego proszę was o pomoc i doradzenie. Przeczytałem dużo postów ale w żadnym nie znalazłem konfiguracji komputera podobnej do mojej, a tak że nie chce nic spalić albo żeby coś wyleciało w powietrze;) Gość w sklepie komputerowym zaproponował mi GeForce 220 GT za 250zł i GeForce 240 GT za 300zł, ale nie wiem czy to jest dobre do mojego kompa.
Sprzęt jaki posiadam to:
aktualna karta to palit 6600 512mb nr seryjny td51v905000012
Zasilacz modecom carbon mc 430w około 1 rok
płyta główna gigabyte ga8i915p duo
pamięć ddr2 2x512mb
procesor pentium 4 2,66ghz box775
dysk seagate baracuda 320gb 16mb
obudowa tracer
do tego dochodzi: stacja dyskietek, czytnik kard, karta tv i napęd.
To chyba wszystko co posiada komputer w środku. Monitor będzie zmieniony prawdopodobnie na LG Flatron w2261vp-pf.
Komputer jest używany głównie do filmów, gier i drobnego projektowania przez dziewczyne.
Więc czekam na propozycje z waszej strony. A po drugie to czy warto dużo inwestować w to pudło?
Z góry pozdrawiam i dziękuje.
Jaką kupić karte do starszego komputera do 400zł i czy jest jakiś sens?
Nie jestem zbyt ogarnięty w tym temacie dlatego proszę was o pomoc i doradzenie. Przeczytałem dużo postów ale w żadnym nie znalazłem konfiguracji komputera podobnej do mojej, a tak że nie chce nic spalić albo żeby coś wyleciało w powietrze;) Gość w sklepie komputerowym zaproponował mi GeForce 220 GT za 250zł i GeForce 240 GT za 300zł, ale nie wiem czy to jest dobre do mojego kompa.
Sprzęt jaki posiadam to:
aktualna karta to palit 6600 512mb nr seryjny td51v905000012
Zasilacz modecom carbon mc 430w około 1 rok
płyta główna gigabyte ga8i915p duo
pamięć ddr2 2x512mb
procesor pentium 4 2,66ghz box775
dysk seagate baracuda 320gb 16mb
obudowa tracer
do tego dochodzi: stacja dyskietek, czytnik kard, karta tv i napęd.
To chyba wszystko co posiada komputer w środku. Monitor będzie zmieniony prawdopodobnie na LG Flatron w2261vp-pf.
Komputer jest używany głównie do filmów, gier i drobnego projektowania przez dziewczyne.
Więc czekam na propozycje z waszej strony. A po drugie to czy warto dużo inwestować w to pudło?
Z góry pozdrawiam i dziękuje.