logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pralka Diana 65 - zatrzymuje się i buczy przed płukaniem, programator czy pompa?

tarchas 14 Gru 2010 19:39 1613 3
REKLAMA
  • #1 8868623
    tarchas
    Poziom 2  
    Witam !!!
    Mam problem związany z zatrzymywaniem się cyklu prania i buczeniem przed każdym płukaniem zarówno po 3 programie jak i po 7.
    Gdy programator troszkę się popchnie to chwilkę się pokręci i znowu przerywa płukanie. Po wirowaniu trochę wody zostaje w bębnie czasem.
    Wszystko inne działa super- wiruje, bęben kręci się w obie strony
    Mechanik przyszedł i powiedział, że to programator się popsuł czy wytarł w tych miejscach i dla tego trzeba popychać, żeby pranie szło.
    Problem w tym, że od strony programu 7 nigdy nie była włączana tylko program 3 był używany.
    Czy naprawdę programator jest zły?
    Czy może związane jest to z pompowaniem wody?
  • REKLAMA
  • #2 8872834
    seamen
    Poziom 13  
    Ocena: 29
    właśnie!pompowanie.Programator daje pompce określony czas na wypompowanie wody.jeśli coś jest przytkane czas się kończy a wszystka woda nie została wypompowana to hydrostat nie daje sygnały"pralka pusta" i czeka....Napisz czy wypompowuje wszystka wodę?jeśli nie-to w wężach coś siedzi.lub pompa.
  • REKLAMA
  • #3 8872843
    stanislaw1954
    Poziom 43  
    Ocena: 4660
    Witam .A czy,po pobraniu wody, wypłukaniu wypuszcza wodę? Słychać pompkę brudnej wody?
  • #4 8873185
    tarchas
    Poziom 2  
    Dziękuję za odpowiedzi :-)
    Wczoraj jak robiłem pranie to w momencie gdy się zatrzymywało pranie to woda w pralce była, ale po wywirowaniu już nie, chociaż czasem zdażało jej się pozostawić wodę w bębnie. Filtry wyczyściłem :-)
    Po weekendzie odezwę się jak wyglądało kolejne pranie
REKLAMA