Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Pobieranie Piksela z ekranu

maciofeles 23 Gru 2010 23:34 1162 6
  • #1 23 Gru 2010 23:34
    maciofeles
    Poziom 9  

    Witam,
    Chciałbym napisać program który będzie znajdywał piksel lub parę pikseli (o danych współrzędnych) na ekranie i określał jego kolor. Jak na razie używam tylko dev-c++ (znam tylko trochę C i turbo Pascala) do programów matematycznych i za bardzo nie wiem jak napisać takie coś, wiec proszę o pomoc.
    P.S Najlepiej by mógł on pracować tez z programami które są zminimalizowane.

    0 6
  • #3 25 Gru 2010 01:19
    maciofeles
    Poziom 9  

    A można prosić gotowy kod źródłowy itp bo za bardzo nie wiem co pozmieniać.
    Jakie jeszcze biblioteki muszę dodać?

    0
  • Pomocny post
    #4 25 Gru 2010 09:19
    Dżyszla
    Poziom 42  

    Ależ tam masz gotowy kod źródłowy. Tylko zamiast MoveTo..LineTo czy TextOut masz wpleść GetPixel. A o wszystkich innych nieznanych użytych funkcjach poczytaj w pomocy lub w internecie.

    0
  • #5 10 Sty 2011 19:43
    maciofeles
    Poziom 9  

    Dobra a co mozna zmienic by program np podawał mi kolor piksela ale ze stony www lub gry ktora np jest zminimalizowana. Najlepiej jak mogłbym podac obszar gdzie wyswietlaja sie w grze rozne liczby o roznych kolorach a program podawałby ich kolor np co poł minuty. Prosze o pomoc jak cos prosze pisac na email maciofeles(malpa)wp.pl napewno sie odwdziecze nawet w formie zapłaty.

    0
  • #7 11 Sty 2011 08:41
    directx11
    Poziom 17  

    Problem nie wydaje mi się do końca taki banalny a pobieranie pikseli, wcale nie jest takie proste, jak się wydaje. Dużo zależy od technologii wykonania tego, z czego chcemy pobrać piksel i w dużej ilości przypadków może to być dość problematyczne. Raczej tylko w najprostszych przypadkach powyższe rozważania będą miały sens.

    0