logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak odzyskać dane z karty MicroSD po przerwanym formatowaniu?

patrykbfk 28 Gru 2010 13:20 2514 4
REKLAMA
  • #1 8923521
    patrykbfk
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Witam, dostałem od kolegi kartę microSD, na której są ważne pliki (studia) - ktoś mu ja zaczął formatować, kiedy sie zorientował co ten ktoś robi - przerwali formatowanie i w takim stanie ja dostałem. Na początku zrobiłem kopię całości do pliku, eksplorator przy próbie wejścia chce ją formatować, w dmde skan fat nie znajduje woluminów.

Jak odzyskać dane z karty MicroSD po przerwanym formatowaniu?
  • REKLAMA
  • #2 8927124
    patrykbfk
    Poziom 11  
    cały czas próbuję jakoś się dostać do tych plików, używałem testdisk, ale nie znalazł nic, z racji uszkodzenia bootsectora - nie próbowałem opcji rebuild ponieważ udało mi się otworzyć tylko rzeczywistą kartę, nie obraz a nie chciałbym też bardziej namieszać.. Karta miała (chyba) partycje fat16, a nowe formatowanie było robione na fat32.. Jak mogę odtworzyć boot sector partycji?
  • REKLAMA
  • #3 8927242
    serbo
    Poziom 11  
    Ocena: 9
    Witam
    Sprobuj sie pobawic poprzez linuxa czasem niepotrzebne sa specjalistyczne programy....

thx
  • REKLAMA
  • #4 8927744
    patrykbfk
    Poziom 11  
    mogłbyś trochę bardziej naświetlić temat "zabawy poprzez linuksa"?? Niestety nic mi to nie mówi..
  • #5 8927982
    migol21
    Specjalista HDD Recovery
    Ocena: 414
    Użyj PhotoREC z zestawu TestDiska szukanie po sygnaturach plików.
REKLAMA