logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak rozwiązać problem z wyświetlaniem wiadomości na Gadu-Gadu?

R1990 30 Gru 2010 00:05 1432 5
REKLAMA
  • #1 8932608
    R1990
    Poziom 9  
    Ocena: 19
    Witam. Mam taki problem. Otoz od pewnego czasu podczas moich rozmow z dziewczyna, zaczela mi komunikowac ze jest w stanie zobaczyc z kim ja rozmawiam. Objawia sie to tak. Gadam z nia tylko. Powiedzmy kumpel wbija na gg i zaczyna rozmowe ze mna i jej automatycznie tez zaczynaja przychodzic te wiadomosci, tylko po prostu wyglada to tak ze wyskakuje ta chmurka z koperta i numerem mojego kumpla i moze ja tylko zamknac, nie ma mozliwosci odczytu tresci wiadomosci. Bardzo dziwne zjawisko, pierwszy raz mi sie takie zdarzylo. Dziewczyna twierdzi ze zadnych wtyczek nie instalowala, zreszta nie wiem czy nawet takowe istnieja. Dodam ze mamy neta u tego samego dostawcy, i oboje mamy radiowki, jednak ona mieszka jakeis 5km ode mnie, wiec nie jestesmy w sieci lokalnej.
  • REKLAMA
  • #2 8932688
    kapsel2105
    Poziom 21  
    Ocena: 46
    Przeskanuj komputer antyvirusem na obecność trojanów, rokitów.
    Sprawdź załadowane procesy.
    ...
    kiedyś faktycznie był taki "fajny" programik który zainstalowany na komputerze ofiary, przesyłał jej korespondencje GG do "twórcy programu". (Taki repeater wiadomości)
  • REKLAMA
  • #3 8933405
    R1990
    Poziom 9  
    Ocena: 19
    A co do tych zaladowanych procesow to jak mam to sprawdzic?
  • REKLAMA
  • #4 8933473
    pszemko
    Poziom 10  
    Kiedyś jak miałem radiówkę, była możliwość "podsłuchiwania" rozmów wszystkich podłączonych do tej "radiówki" także jeśli jesteście w jednej sieci to pewnie jest to możliwe. O ile się nie mylę to do takich żeczy służą sniffery
  • REKLAMA
  • #5 8936219
    LED5W
    Poziom 34  
    Ocena: 162
    R1990 napisał:
    A co do tych zaladowanych procesow to jak mam to sprawdzic?
    Choćby wbudowanym menedżerem zadań, chociaż ja polecam Process Explorer.
  • #6 8936611
    kapsel2105
    Poziom 21  
    Ocena: 46
    Jeszcze jest możliwość dodania i skonfigurowania wtyczki do GG (przynajmniej w starszych wersjach). Jeśli ktoś miał dostęp lokalnie do twojego kompa lub podesłał Ci pliki i kazał skopiować do folderu, lub podesłał spreparowaną instalke/archiwum z GG.

Może spróbuj przeinstalować GG. Gdy byś miał zamiar to zrobić to pamiętaj żeby odinstalować i usunąć foldery związane z GG przed ponowną instalacją.

Możesz też na początek zrobić screen autostartu w starcie i programów uruchamianych ze startem systemu w Narzędziu konfiguracji systemu (start=>uruchom i wpisz msconfig "enter" i zakładka uruchamianie.)

Pozdro.
REKLAMA