logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Piszczenie płyty głównej przy użyciu programatora Phoenix USB - co robić?

pause 31 Gru 2010 10:12 2304 3
REKLAMA
  • #1 8938186
    pause
    Poziom 11  
    Posiadam taki programator jako czytnik do karty Telewizji Na Kartę.
    Piszczenie płyty głównej przy użyciu programatora Phoenix USB - co robić?
    Mam problem taki, że nie wiedziałem od jakiegoś czasu co mi tak piszczy na płycie głównej po włączeniu Progdvb lub Dvbdream. Myślałem, że to jest wina karty Skystar 2 ale potem wydedukowałem, że to wina programatora bo na kanałach FTA nie ma piszczenia. Jak odłączę phoenixa w trakcie oglądania to piszczenie zanika a obraz jeszcze moment chodzi. Co w tym wypadku zrobić czy to jakaś wada konstrukcjyjna? Boję się kupić nowy bo może być ten sam problem. Kombinowałem z ustawieniami wtyczki Acamd i potem Cnxcam a potem w ustawieniach portu programatora w panelu sterowania i nie ma różnicy piszczy coś na płycie na okrągło.
    Proszę o pomoc. Czy to jest wada techniczna czy może tak ma prawo być.
  • REKLAMA
  • #2 8938394
    @GUTEK@
    Poziom 31  
    Ocena: 367
    Jak podłączasz pod inne gniazda USB też piszczy?
    Jak podłączasz inne urządzenia pod USB też piszczy?
  • REKLAMA
  • #3 8939039
    pause
    Poziom 11  
    Tak na każdym porcie jak przeinstaluje sterowniki to jest to samo. Wszystko działa sprawnie ale piszczy.[/img]
  • #4 8990812
    pause
    Poziom 11  
    No i kupiłem okazyjnie wylicytowałem Skystar USB 2 i okazało się, że komputer po wymontowaniu skystara 2 pci przestał piszczeć i w dodatku coś musiało być nie tak z tym tunerem bo pokazywał niski Level i Quality a na nowym są te wartości pełne. No i przestał się zacinać dźwięk i obraz. Temat zamykam.
REKLAMA