logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

iPhone 3GS błąd 3194 i 1015 przy wgrywaniu softu 4.2.1 - co robić?

dav3y 31 Gru 2010 13:18 32991 18
REKLAMA
  • #1 8938946
    dav3y
    Poziom 10  
    Po próbie wgrania softu 4.2.1 iPhone się nie włączył, jak próbowałem przywrócić go do ostawień fabrycznych pojawił się błąd 3194.
    Teraz przy próbie wgrania każdego softu pojawia się to samo :(

Prosze o pomoc
  • REKLAMA
  • #3 8946021
    PiterST
    Poziom 11  
    Jeżeli nie pomoże to co napisał admir82 to spróbuj przed uruchomieniem itunsa i przywróceniem softu uruchomić program tinyumbrella i uruchomić tssserver :) po czym odpal itunsa i wrzuć softa
  • REKLAMA
  • #4 9035832
    jasiek181vip
    Poziom 16  
    Ocena: 10
    * Error 1011, 1013, 1014, 1015 pod koniec restore: Oznacza to, że firmware modemu nie mogło zostać zaktualizowane. Jeżeli próbujesz zrobić downgrade (np. z 1.1.4. na 1.1.3), to ten błąd nie jest niczym nadzwyczajnym. Będziesz potrzebował aplikacji independence (dla użytkowników MAC) albo jailbreak(dla PC), aby wyprowadzić telefon z trybu recovery, po tym downgrade powinien przebiegać bez problemu. Jeżeli na twoim telefonie wyświetla się komunikat "konieczne jest odtworzenie"(lub podobny) i podczas próby odtworzenia oprogramowania wyskoczył Ci ten błąd to prawdopodobnie masz uszkodzony telefon. Możesz spróbować wprowadzić telefon w tryb DFU i wtedy zrobić recovery. Można też ustawić AutoBoot w iRecovery na True, lub użyć iREB lub TinyUmbrella.
    * 3194 - występuje podczas próby instalacji starszego niż najnowszy oprogramowania. Rozwiązaniem jest jedynie posiadanie plików SHSH dla danego softu i użycie przekierowania w pliku host na serwer aktywacyjny saurika.
    Pełne zestawienie kodów błędów znajdziesz tutaj jakbyś czegoś szukał: https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1887407.html
  • #6 9057545
    rtvkce
    Poziom 29  
    Ocena: 181
    Nie wyjdzie z recovery jeśli ma BB 6.15, pomoże tylko custom ale z mojego doświadczenia wiem że nie każdy działa ;P więc powodzenia
  • REKLAMA
  • #7 9064765
    archi3
    Poziom 31  
    Ocena: 101
    I jak poradziles sobie z tym bo mam bardzo podobny przypadek.
  • #8 9066447
    bspass
    Poziom 10  
    Ocena: 9
    Pomoże iReb + Itunes + custom firmware, sam postawiłem tak 3gsy z BB 6.15.
    Zgadzam się z rtvkce, nie wyjdzie z Recovery jesli ma BB od Ipada, żadne 'exit recovery' nie dają rady jesli iphone ma ten BB
  • REKLAMA
  • #9 9066517
    rtvkce
    Poziom 29  
    Ocena: 181
    Pamiętajcie też że custom customowi nie równy... W moim przypadku dopiero piąty ipsw zadziałał mimo że teoretycznie był taki jak potrzebowałem ;)
  • #11 9723724
    marrt
    Poziom 15  
    Ocena: 14
    Witam
    Mam problem z iP 3G error 1015
    znalazlem cos takiego http://www.youtube.com/watch?v=_rKc5W9198c&feature=related
    zrobilem edycje hosta ale nie wiem jaka wersje mam teraz wgrac 4.2 czy 4.2.1 czy moze jeszcze nizsza 4.1
    iPhone wysypal sie przy aktu i ma baseband iPoda
    Czy ktos moze wytlumaczyc krok po kroku?
    Temat ogarniety zrobilem taj jak w podanym linku wrzuilem 4.1 potem iReb i wszystko dziala.
  • #12 10207120
    Bawolek22
    Poziom 1  
    Witam chce opisac moj problem i jego rozwiaznie!!!!!szukalam informacji w internecie coś pomoglo ale tak naprawde nikt nie napisal tu sensownego rozwiazania.
    Mam iPhone 3G z softem 4.1 .podlaczylam go pod iTunes i zaczelam pobierac aktualizacje 4.2.1 .Praktycznie na sam koniec wyskoczył mi blad 1015. chciałam zrobic EXIT recovery niestety programy takie jak TINYUMBRELLA RECBOOT nie pomagaly .zainstalowalam wiec program iREB 4.na poczatku on tez nic nie pomogl.W miedzy czasie probowalam wgrywac przez iTunes ponownie soft 4.2.1 jednak wyskakiwal blad 1015.Wiec ze strony http://www.iclarified.com/entry/index.php?enid=750 sciagnełam na pulpit oprogramowanie 4.1(3G) .Nstepnie -Wprowadzam telefon w tryb DFU.Aby poprawnie wprowadzić iPhone w tryb DFU trzeba bardzo precyzyjnie przytrzymać kombinację przycisków.

1. włącz komputer
    2. włącz iTunes
    3. podłącz iPhone do komputera (tak, tak - tego włączonego, z odpalonym iTunes)
    4. wciśnij razem przycisk POWER I HOME i przytrzymaj DOKŁADNIE przez 10 sekund
    5. puść przycisk POWER i dalej trzymaj HOME aż iTunes wyświetli komunikat : tunes wykrył ze iPhone działa w trybie awaryjntm, trzeba odtworzyc jego fabryczne ustawnia....
    6. Zatwierdź komunikat ok
    7. Kliknij Restore (Odtwórz)

((Proces odtwarzania iPhone w trybie DFU powinien sie rozpocząć.
    iPhone w trybie DFU ma czarny wyświetlacz. Jeśli widnieje na nim logo iTunes z kabelkiem - iPhone nie jest w trybie DFU.
    UWAGA: Może być konieczne przeprowadzenie kilku prób zanim uda się prawidłowo wprowadzić iPhone w tryb DFU. Nie zrażaj się zbyt szybko. Jeśli w kroku 4. (w czasie trzymania obydwu przycisków) pojawi się na wyświetlaczu iPhone logo Apple oznacza to, że trzymasz przyciski wciśnięte za długo.Znajdz

wczesniej pobrany op 4.1 i zacznij go instalowac .Wyskoczy ci bład 1015.wtedy wejdz w program iREB 4 i na pasu wybierz 2 opcje czyli Recovery Mode i klikamy na Set Auto Boot True 1015 wtedy system zacznie wychodzic z trybu awaryjnego.... mam nadziej ze wam sie uda ja meczylam siez telefonem 2 dni az tego dokonalam jesli macie jakies pytania piszcie roobmon22(_at_)wp.pl.(Chciałam jeszcze dodać , ponieważ bardzo duzo osob pisze do mnie jako do faceta.Przykro mi jestem Kobietą nie mężczyzną zreszta chyba ten kto potrafi czytać to widzi.)
  • #13 10425050
    furiatka
    Poziom 2  
    Postąpiłam zgodnie z instrukcją i jakby zadziałało, ale na itunes
    wyświetla że karta sim jest nieprawidłowa (simlocka nie było przed
    rozpoczęciem instalacji) a na telefonie działają tylko numery alarmowe i
    pokazuje jedną kreskę zasięgu. Próbowałam potem ściągnąć simlocka,
    ale nie zadziałało i soft znowu zniknął. Jest jakiś sposób na
    ściągnięcie simlocka, jeśli nie wiem na jaką jest sieć? Wkładałam
    karte z plus, play, t-mobile, orange i angielskiej o2. Cała instalacja
    była robiona z kartą play.
    Dodam, że mam iphone 3g (nie 3gs)
  • #14 10820396
    PROTEUSZ999
    Poziom 1  
    witam wszystkich miałem błąd 1015 w iPhone 3g szukałem pomocy prawie dwa dni nic nie pomagało w końcu natrafiłem i chcę się podzielić bo na tym forum tego nie ma potrzebny jest program redsn0w_win_0.9.6rc16 i software 4.2.1 uruchamiamy programik postępujemy według wskazówek jak otworzy się okno z wyborem instalacji zaznaczamy deactivate i nasza zabaweczka zostanie naprawiona potem po wszystkim robimy to jeszcze raz i instalujemy cydie jak tak zrobiłem bo ją potrzebowałem raczej już mi się cierpliwość wyczerpała bo w moim przypadku jaz było wszystko niby udało ale było brak połączeń wychodzących a raz nawet brak sieci jak próbowałem wgrać soft przez itunesa błąd 1015 życzę miłego dnia i powodzenia w razie problemów gg 9242003

jak bedziecie instalowac po deactywacji juz jej nie zaznaczajcie bo co niektórzy to robili na litosc boska prosze sie zastanowic przed instalacja i czytac co sie robi

pozdrawiam serdecznie powodzenia mój Iphone moje cudo dziala
  • #15 11042874
    niemrad
    Poziom 1  
    Witam wszystkich !

Zrobiłem jak kolega polecał i jakoś i prawie się udało za drugim razem mój 3G
    uruchomił się , działa wszystko po za tym że nie wyszukuje sieci !
    Tzn
    Wpisałem pin i niby ok ale z Tmobile się nie łączy

HELP !!!!
  • #16 11044019
    jib
    Poziom 15  
    Ocena: 17
    Telefon ma simlocka czy nie ?

Jeżeli ma to prawdopodobnie wcześniej miał simlocka ominiętego za pomocą ultrasn0w . W takim wypadku musisz zainstalować cydie z repo zainstalować ultrasn0w. Jeżeli masz nowy baseband to czeka Cie wgrywanie basebandu z ipada
  • #17 11110443
    slawek4435
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    Witam wszystkich dostalem od angola 3gs dzialal normalnie ale chcialem zmienic haslo blokady tel. i sie zwiesil wiec go z flashowalem od tamtej pory jest czarny ekran probowalem wgrac do niego ios 4.2.1 redsn0wem wszystko poszlo bez problemu gdy odpalilem itunesa i chce wgrac custom to wyskakuje blad 1600 a potem 2005 aha niewiem jaki byl soft wczesniej ani jaki mial baseband przyznam sie ze troche poczytalem na forach jak to sie robi ale jeszcze jestem zielony mozecie mi pomoc z gory dziekuje i przepraszam za bledy. Pozdro
  • #18 11243676
    junior065
    Poziom 1  
    Rozwiązłem problem z 3194 najprościej jest wgrać najnowsze oprogramowanie ponieważ błąd powstaje gdy chcemy wgrać niższe oprogramowanie które apple nie podpisuje
  • #19 11255282
    mopike
    Poziom 14  
    Ocena: 24
    Tak dla informacji jeżeli chcesz wyjść z recovery mode to po prostu ściągnij "redsn0w" w miarę nowej wersji i tam masz opcje opuszczenia trybu odtwarzania działa za każdym razem nawet po błędzie nr "1"

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik napotkał błędy 3194 i 1015 podczas próby wgrania oprogramowania 4.2.1 na iPhone 3GS. W odpowiedziach zasugerowano kilka rozwiązań, w tym użycie TinyUmbrella do uruchomienia TSS Server przed przywróceniem oprogramowania, a także programów takich jak iReb i RecBOOT do wyjścia z trybu recovery. W przypadku błędu 3194, konieczne jest posiadanie plików SHSH i odpowiednie przekierowanie w pliku hosts. Użytkownicy podkreślili, że błędy 1015 mogą występować przy downgrade'ach, a w przypadku basebandu 06.15, niektóre metody mogą nie działać. Wskazano również na znaczenie użycia odpowiednich wersji custom firmware, ponieważ nie każdy plik IPSW działał w praktyce.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA