logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jakie głośniki i wzmacniacz do wokalu na próby z perkusją i gitarami?

mohawk90 03 Sty 2011 17:22 1344 2
REKLAMA
  • #1 8952217
    mohawk90
    Poziom 10  
    Witam,
    na początek, w ogóle się na tym nie znam i mam do Was pytanie. Co potrzebne jest na próby z perkusją i gitarami do wokalu, aby przyzwoicie było słychać (już nawet nie chodzi o jakość, ale głośność, tak żeby się przebić przez perke). Nie mam pojęcia nawet jak szukać czegoś na allegro, czy są jakies specjalne wzmacniacze na kształt tych gitarowych (próbwałem śpiewać na gitarowym, no ale niespecjalnie). Prosiłbym o pomoc, jeśli niedokładnie określiłem o co mi chodzi to pytajcie :P
  • REKLAMA
  • #2 8953441
    DjMapet
    Poziom 43  
    Ocena: 1718
    Zależy ile masz kasy na nagłośnienie. Najtańsza opcja, to poczciwy Eltron 100U + dwie kolumny Eltron ZG-603, lub coś z Vermony (np 1000H) z dedykowanymi kolumnami. Więcej trzeba wyłożyć na coś z LDM-a, np SMX-11 i kolumny p-112, lub np STX PA-400-4 FR.
    Jedna aktywna (na początek) kolumna STX PA-450-4-FR-Active tez powinna wystarczyć.
    Ile masz kasy na sprzęt? ma służyć tylko na próbach, czy koncertach też? Jeśli tak, to w jak dużych pomieszczeniach?

Pozdrawiam.
  • #3 8953874
    mohawk90
    Poziom 10  
    Dzieki za odpowiedz ;)
    powiem tak, bedzie to sluzyc tylko i wylacznie na proby, w malym pomieszczeniu, a i kwota ktora mam zamiar wydac, w miare mozliwosci ma byc jak najmniejsze :) posprawdzam to co napisales i zobacze, dzieki, jesli masz jakies innne propozycje to pisz (najwazniejszy jest budżet :P)
REKLAMA