logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki programator do pamięci M28W320? Czy Willem lub Universal Flash Programmer się nada?

bobi13 15 Sty 2011 19:06 4522 6
REKLAMA
  • REKLAMA
  • #2 9012767
    Quarz
    Poziom 43  
    Ocena: 629
    Witam,
    bobi13 napisał:
    Witam mam kostkę M28W320 jakim programatorem mogę ją zaprogramować??
    http://www.eliptor.pl/p11,universal-flash-programmer-v-6-03.html taki może być??
    willem da rady??
    WillemProg nie da rady (sprawdziłem najnowsze oprogramowanie do niego i nie widzę tam tej pamięci w wyborze do programowania), ale LabTool-48XP tak, zobacz TAM na stronę 59.
    Domyślam się, iż masz tę pamięć w obudowie TSOP48 ... :!: :?:

Mam dostęp do w/w programatora, ale na dzień dzisiejszy nie wiem czy dysponują stosownym adapterem - potwierdź typ obudowy, to będę pytał ...

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 9012776
    fabi
    Spec od car audio
    Ocena: 193
    Beeprog ma w spisie tą pamięć, tylko potrzebny adapter.
  • REKLAMA
  • #4 9012830
    bobi13
    Poziom 14  
    Ocena: 19
    Dzięki koledzy za pomoc, niestety pamięć w BGA, więc ciężko będzie, żeby miał ktoś adapter.
  • REKLAMA
  • #5 9028960
    Pixel
    Poziom 14  
    Witam
    Potrzebuje przeprogramować taką pamięć w obudowie BGA (to nie stanowi problemu mogę to nawet na pająka tymczasowo polutować)
    Pytanie czy willemem to zrobi wybierając jakąś inną pamięć ze spisu obsługiwanych kości przez ww. programator ?
  • #6 9029461
    bobi13
    Poziom 14  
    Z tego co tu koledzy wcześniej pisali to willem tego nie zrobi ale mogę się mylić zaczekamy może jednak ktoś pomoże

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik poszukuje programatora do pamięci M28W320, zwracając uwagę na możliwość użycia Willem lub Universal Flash Programmer. Odpowiedzi wskazują, że WillemProg nie obsługuje tej pamięci, natomiast LabTool-48XP oraz Beeprog mogą być odpowiednie, ale wymagają adapterów. Użytkownik potwierdza, że pamięć jest w obudowie BGA, co komplikuje sprawę, ponieważ adaptery BGA są trudne do zdobycia. Sugerowane jest stworzenie adaptera z TSOP48 na BGA, co może umożliwić programowanie za pomocą Universal Flash Programmer.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA