logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nie świecą diody na karcie sieciowej zintegrowanej

dayer41 20 Sty 2011 21:33 2175 4
REKLAMA
  • #1 9034275
    dayer41
    Poziom 10  
    Witam, otóż mam taki problem, że chciałem połączyć dwa kompy: stacjonarny i lapka siecią lan. W stacjonarnym mam zintegrowaną sieciówkę Realteka a w lapku PCMCIA D-Linka. Po wpisaniu adresów ip i maski na obu kompach nie wykrywa żadnego połączenia. Już tyle kombinowałem że nie mam innych pomysłów. Kabel mam krosowany (sprawdzony). Problem jest też w tym, że obie karty system pokazuje jako działające poprawnie, ale pisze że kabel sieciowy jest odłączony, a na dodatek żadne diody na obu kartach nawet nie mrugną, mimo iż podłączę kable. Czy możliwe jest to, że sieciówki są zrypane? Sterowniki od karty mam na stacjonarnym świeże, bo 5 min temu sformatowałem kompa. Proszę o pomoc.

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 9034334
    witux
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 251
    Albo sieciówki albo kabel. Jak brak połączenia to sterowniki Ci nie pomogą.
  • REKLAMA
  • #3 9034350
    dayer41
    Poziom 10  
    A czy to że diody nie świecą to może coś oznaczać? Bo pamiętam że dawno dawno spojrzałem jakoś za kompa i się świeciły.
  • REKLAMA
  • #4 9034353
    witux
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 251
    dayer41 napisał:
    A czy to że diody nie świecą to może coś oznaczać? Bo pamiętam że dawno dawno spojrzałem jakoś za kompa i się świeciły.

Brak połączenia :D.
  • #5 9034369
    dayer41
    Poziom 10  
    Jednak problemem był źle zaciśnięty kabel :D Wymienili mi na nową końcówkę i śmiga jak należy. Ale dzięki wszystkim za odpowiedzi :D Temat zamykam.
REKLAMA