logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak odzyskać dane z folderu na pulpicie i dysku D po reinstalacji Windows 7?

Dexous 22 Sty 2011 11:59 2248 4
REKLAMA
  • #1 9040580
    Dexous
    Poziom 10  
    Witam. Mam taki problem, ze mialem windows 7 na laptopie Toshiba. Wlozylem plytke nosnik product recovery i jakies operacje sie tab robily (niewiem dokladnie co). Nastepnie system jakos sie uszkodzil i nie szlo wogule wejsc ( pisalo ze brakuje winload.exe). Pozniej zainstalowalem na nowo Windows 7 Home Premium. Na dysku C utworzyl mi sie folder windows.old a na dysku D mam folder HDD Recovery. I mam pytanie jak odzyskac folder z waznymi danymi z pracy ktory znajdowal sie w 2 miejscach ( chodzi o ten sam folder) : dysk D oraz na pulpicie. Prosze o odpowiedz
  • REKLAMA
  • #2 9040679
    leonov
    Poziom 43  
    Ocena: 2237
    Co jest w folderze windows.old ? tam powinny być dane starego systemu .
  • REKLAMA
  • #3 9040726
    Dexous
    Poziom 10  
    sa ale tylko z dysku C. Nie ma danych z dysku D ani danych z pulpitu. Znalazlem tez na internecie rozne programy ktore odzyskuja dane( tak pisze w opisie) . Czy w takim przypadku da sie tym odzyskac?
  • REKLAMA
  • #4 9042957
    helmud7543
    Poziom 43  
    Ocena: 1563
    Dane z pulpitu są standardowo na partycji systemowej, czyli najczęściej C:. Przeszukaj więc Twoje windows.old, tam folder Użytkownicy, tam szukasz folderu z Twoją nazwą użytkownika i folder Pulpit.
  • #5 9511679
    mlody8505
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    Sorki ze taki stary temat odswiezam
    Problem dotyczy folderu windows.old
    Robilem aktualizacje z visty na 7 dalem na niestandardowa instalacje
    Ale po instalacje folder windows.old byl
    Pozniej sobie uswiadomilem ze mialem tam wazne pliki tekstowe w moich dokumentach, byly tez zdjecia z wakacji ale to juz nie wazne wazne zeby odzyskac te pliki word 97
    Mam program PC Inspector File Recovery niby super dobry
    Co prawda znalazl mase plikow tekstowydch ale kazdy po otwarciu wyswietla zamiast literek "krzaki" znaczy krzyzyki kwadraty itp
    Niektore sa podobne stylem akapitow do moich prac

Jak je odkodowac czy da sie to zrobic ??
    Bede naprawde wdzieczny Juz sie nawet zastanawiam zeby oddac dysk do firmy ale to chyba koszt min 1000 zl :(

Wierze w was w zyczliwych forumowiczow i czekam na szybka odpowiedz

Juz sie dowiedzialem ze nie odzyskam wszystkiego bo w miedzy czasie zainstalowalem avasta na dysku :(

no ale bedzie dobrze jak ostatnia wersje pracy mojej sciagne albo przynajmniej polowe :)

Dzieki jeszcze raz
REKLAMA