logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zdjąć simlocka z HTC HD2 za pomocą MXKEYa? Timeout, brak wykrycia urządzenia

pawelecc 26 Sty 2011 13:11 2798 8
REKLAMA
  • #1 9059089
    pawelecc
    Poziom 15  
    Ocena: 13
    Witam. Dzisiaj kupilem MXKEYa i odpaliłem programik do htc zaznaczyłem model HD2 podłączyłem telefon przez Active sync i w programie mam takie info cały czas:

Selected model: HD2
    Waiting for device ...
    Timeout, no device detected.
    Device is busy or not found!

Proszę o pomoc. Z góry dziekuje.
  • REKLAMA
  • #2 9059128
    xbox-serwis.eu

Poziom 25  
    Ocena: 210
    Jak klikasz Calculate Code to na HD2 po chwili powinien Ci się pojawić komunikat , "czy zainstalować....", potwierdzasz, robią się kolorki na LCD, odznaczasz w ActiveSync "Allow USB Connections", dajesz OK i po locku :)

Oczywiście nie wszystkie wersje się robią, niektóre trzeba SMTI po TP rzeźbić.
    Konto firmowe:
    XBOX-SERWIS.EU
    Karmelicka 15, Kraków, 31-131 | Strona WWW: http://www.xbox-serwis.eu
  • REKLAMA
  • #3 9059246
    pawelecc
    Poziom 15  
    Dzięki za odpowiedz ale niestety u mnie nie idzie. Mam jeszcze jaki komunikat UNCHECK"ALLOW USB CONNECTION" IN ACTIVE SYNC SETTING DIALOG THEN PRESS OK

Moze tu jest problem?
  • REKLAMA
  • #4 9059372
    Apollo-SERWIS
    Poziom 22  
    Ocena: 14
    Musisz w ustawiniach Activesync odznaczyc ta funkcje i dopiero kliknac OK.
  • #5 9059451
    pawelecc
    Poziom 15  
    Dzieki za odpowiedz ale jak klikne po tej informacji w activesync zeby odznaczyc ALLOW USB CONNECTION to mi activesync rozłącza połaczenie i dalej mam taki info:

Selected model: HD2
    Running HardSPL task ...
    Waiting for device ...
    Timeout, no device detected.
    Device is busy or not found!
  • REKLAMA
  • #6 9059454
    Apollo-SERWIS
    Poziom 22  
    a na telefonie potwierdzasz komunikat o hspl?
  • #7 9059465
    pawelecc
    Poziom 15  
    Nie mam nic na wyswietlaczu.
  • #8 9059957
    Apollo-SERWIS
    Poziom 22  
    not o cos masz nie tak, bo na LCD powinno sie pojawic pytanie z komuniaktem, ktory trzeba potwierdzic.
  • #9 9060213
    pawelecc
    Poziom 15  
    Dzieki za odpowiedzi ale niestety nic nie idzie to samo na dwóch lapkach. Może dlatego że jakiś rom być nie oficjalny ito możebyć problem? Bo z tego co mi widomo ktoś chyba wgrywał innego roma żeby można było wgrać androida.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik napotkał problem z odblokowaniem simlocka w telefonie HTC HD2 za pomocą narzędzia MXKEY. Po podłączeniu telefonu przez ActiveSync, program nie wykrywa urządzenia, co skutkuje komunikatem o timeout. Użytkownicy sugerują, aby odznaczyć opcję "Allow USB Connections" w ustawieniach ActiveSync przed kliknięciem OK. Istnieje również podejrzenie, że problem może wynikać z nieoficjalnego ROM-u zainstalowanego na telefonie, co może uniemożliwiać poprawne działanie procesu odblokowania.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA