logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 5510 - Czy kod #pw...# usunął simlocka? Co oznacza simlock stop allowed?

Łukasz Raczek 18 Paź 2004 22:10 891 7
REKLAMA
  • #1 921670
    Łukasz Raczek
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Wpisałem kod wygenerowany i nic sie nie pojawiło a jak wpisałem kod zeby sprawdzic simlocka pojawiło sie "simlock stop allowed " co to znaczy czy znaczy ze simlok zostałe zdjety czy nie ?? pomózcie i jak mozecie sprawdzcie czy dobrze wygenerowałem kod Imei350689206187342 tel. jest w plusie, i wyszedł mi kod nastepujacy : # pw 0888349758+ n # Czy zdjołem simlocka czy nie ??
  • REKLAMA
  • #2 921760
    vymiathatch
    Poziom 31  
    Ocena: 114
    wloz inna karte i bedziesz wszystko wiedzial, mozesz tez polaczyc koma przez kabel z kompem i sprawdzic w nokia tool
  • REKLAMA
  • #3 922798
    garni
    Poziom 17  
    Ocena: 9
    poza tym dlaczego podales na koncu n?? Domyslam sie ze dlatego ze jest to jakas zmienna taK?
    Czy moze proboales zdjac simlocka probujac wpisac na koncu +n. Jesli tak to wpisz na koncu zmiast +n +1. Jesli sie nie uda to +2.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #4 923236
    morron1
    Poziom 20  
    Ocena: 21
    cos mi sie zdaje ze zeby sprawdzic tego simlocka wpisales kod *#sim0clock# a to tak troszku nie do tego
  • #5 923300
    greenbakacz
    Poziom 11  
    sproboj przeczyscic sciezki na karcie, moga tam byc zabrudzebnia,tluste slady po paluchach, powinno pomoc.
  • #6 923306
    Łukasz Raczek
    Poziom 12  
    Wpisałem 1 ale zadnej reakcji
    i nie wiem co z tym dalej robic
    ile jest prób wpisania tego kodu ?
  • REKLAMA
  • #7 923348
    Neostar
    Poziom 17  
    Ocena: 8
    są chyba 3 próby wpisania kodu z czego 3 jest ostateczna po niej zostaje tylko kabel?? ile ci kodów wygenerowało?? jak więcej niż jeden to wpisujesz najpierw pierwszy a jak nie działa to ostatni
  • #8 923548
    Łukasz Raczek
    Poziom 12  
    Własnuie mi sie udało zdjołem simlocka wszystko jest OK udało mi sie w ostatniej próbie :D pozdrawaim

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy usunięcia simlocka w telefonie Nokia 5510 za pomocą kodu wygenerowanego na podstawie numeru IMEI. Użytkownik wpisał kod w formacie #pw...# i otrzymał komunikat "simlock stop allowed", co wzbudziło wątpliwości, czy simlock został zdjęty. Poradzono, aby włożyć inną kartę SIM lub podłączyć telefon kablem do komputera i sprawdzić status simlocka w programie Nokia Tool. Zasugerowano także poprawne wpisywanie kodu z różnymi końcówkami (+1, +2 zamiast +n) oraz zwrócono uwagę na ograniczoną liczbę prób wpisania kodu (zwykle trzy), po których konieczne jest użycie kabla serwisowego. W końcu użytkownik potwierdził, że udało mu się zdjąć simlocka przy ostatniej próbie. Poruszono również kwestie czyszczenia styków karty SIM, aby uniknąć problemów z odczytem.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA