logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Kupię] Kupię zasilacz 5V 2A

dracux 31 Sty 2011 22:12 1882 8
REKLAMA
  • #1 9084883
    dracux
    Poziom 10  
    Witam

Potrzebuje kopić nie drogo zasilacz o identycznych parametrach jak poniżej.

Pozdrawiam

• REKLAMA
  • #2 9085122
    Dareks
    Poziom 20  
    Ocena: 29
    Szukaj na portalu aukcyjnym. Zasilacz od jakiegoś routera na pewno bedzie pasował
  • REKLAMA
  • #3 9085231
    dracux
    Poziom 10  
    Szukałem ale Jacki są w innym rozmiarze.
  • REKLAMA
  • #4 9088386
    dracux
    Poziom 10  
    nikt nic nie pomoże ?
  • #5 9088456
    Dareks
    Poziom 20  
    Ja na Twoim miejscu zrobiłbym tak: kupiłbym zasilacz np. z allegro od routera, a przewód od oryginału przelutował do nowego zasilacza (ew. samą końcówkę)
  • #6 9088715
    dracux
    Poziom 10  
    chodzi o to, ze org. zasilacz jaki jest w foto kosztuje gruba kasę jak dla mnie z przesyłką. nie posiadam nic z czego mógłbym go zrobić. Myślałem o czyjejś produkcji;)
  • REKLAMA
  • #7 9093285
    dracux
    Poziom 10  
    Witam

kupiłem końcówkę (jack) identyczną jak w zasilaczu org. dodam zdjęcie.
    znalazłem zasilacz (dla routerów d-link), czy taki może być? proszę porównać parametry do org.
    Napięcie wyjściowe: 5V
    Max prąd wyjściowy: 2A
    Napięcie wejściowe: 100-240V
    Częstotliwość: 50-60Hz
    Standard wtyku: 2.1/5.5 - np.: TP-Link, D-Link

końcówkę przelutuje, tylko nie wiem jaka polaryzacja powinna być, czy w środku prąd czy na zew.
    Zasilacz potrzebuje do podkładki chłodzącej laptopa Zalman ZM-NC3000U, posiada hub usb, dzięki zasilaczowi zaoszczędzę jedno usb a hub będzie aktywny
    Proszę o pomoc

• #8 9094884
    Dareks
    Poziom 20  
    Prąd i napięcie pasują. Odnośnie polaryzacji wtyku możliwe, że na zasilaczu masz rysunek z rozpisaniem biegunów( najczęściej + jest w środku, ale bywają wyjątki), albo przy gnieździe w podstawce. Dokładnie obejrzyj jedno i drugie.
  • #9 9096418
    dracux
    Poziom 10  
    Dziękuje za odpowiedzi, w weekend skompletuje co potrzebuje i zabieram się za lutowanie

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje zasilacza 5V 2A, sugerując, że zasilacz od routera może być odpowiedni. Po kilku próbach znalezienia odpowiedniego modelu, użytkownik znalazł zasilacz D-Link, który spełnia wymagane parametry. Pojawiły się pytania dotyczące polaryzacji wtyku, co jest istotne przy przelutowywaniu końcówki. Użytkownik planuje użyć zasilacza do podkładki chłodzącej laptopa Zalman ZM-NC3000U, co pozwoli na oszczędność portu USB.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA