Witam chciał bym mieć ładowarkę którą mógł bym ładować wszystkie akumulatorki w domu od baterii do teflonów komórkowych, telefonów bezprzewodowych oraz innych urządzeń o podobnym woltażu (lecz nie koniecznie identycznym zakładam że pomiędzy 1,2V - 6V) i różnych pojemnościach
nie zawsze jest możliwość ładowania ich w urządzeniu albo akumulatorkom przydał by się format a urządzenie nigdy nie rozładuje ich do końca (np. telefon bezprzewodowy pokazuje "low batery" przez jakieś 2 tyg)
jak na razie jedyne urządzenia jakie wydaje mi się że były by przydatne do tych celów to ładowarki modelarskie
jak np. Link (losowo wybrana )
mam pytanie czy taka lub podobna
rozumiem że powinienem zwracać uwagę na takie parametry jak
rodzaje ładowanych ogniw : NiCD, NiMH, Li-Ion, Li-Pol, LiFe, Pb
ilość ładowanych ogniw
prąd ładowania
no i sposób zasilania(najlepiej żeby dało się podłączyć bezpośrednio do gniazda lub pod zasilacz ATX)
czy coś jeszcze ?
ew jakie modele korzystne cenowo spełniające powyższe założenie możecie polecić
nie zawsze jest możliwość ładowania ich w urządzeniu albo akumulatorkom przydał by się format a urządzenie nigdy nie rozładuje ich do końca (np. telefon bezprzewodowy pokazuje "low batery" przez jakieś 2 tyg)
jak na razie jedyne urządzenia jakie wydaje mi się że były by przydatne do tych celów to ładowarki modelarskie
jak np. Link (losowo wybrana )
mam pytanie czy taka lub podobna
rozumiem że powinienem zwracać uwagę na takie parametry jak
rodzaje ładowanych ogniw : NiCD, NiMH, Li-Ion, Li-Pol, LiFe, Pb
ilość ładowanych ogniw
prąd ładowania
no i sposób zasilania(najlepiej żeby dało się podłączyć bezpośrednio do gniazda lub pod zasilacz ATX)
czy coś jeszcze ?
ew jakie modele korzystne cenowo spełniające powyższe założenie możecie polecić