logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór między LG 37LD420 a 37LD465 do kablówki HD, różnice?

_Tomo_ 05 Lut 2011 02:38 1249 4
REKLAMA
  • #1 9105347
    _Tomo_
    Poziom 11  
    Witam.

Przeglądając tematy zainteresowały mnie 2 modele od LG

37LD420
    oraz
    37LD465
    Jakie są różnice ? Różnica w cenie jest pomijalna.

Przeznaczenie to kablówka z kilkunastoma kanałami HD przez dekoder.

A może jeszcze coś innego ?

BTW. Kiedyś myślałem, że to wybór komputera jest tym najtrudniejszym.
  • REKLAMA
  • #2 9105402
    ja-kenaj
    Poziom 26  
    Ocena: 120
    A może SAMSUNG LE37B550 FHD.
  • REKLAMA
  • #3 9108288
    _Tomo_
    Poziom 11  
    Ostatecznie chciałem zakupić 37LD465 w sklepie MediaExpert (ta, eksperci...)
    Ceny kosmiczne, ale udało się zbić do 1700.
    Wszystko fajnie z tym, że okazało się, że są zarezerwowane (oczywiście nikt nie odda skoro chcę kupić sporo taniej)
    Sprzedawca zaproponował model 37LD450. Który to miał różnić się ilością wejść HDMI (niby 450 ma 2 a 465 ma 3)
    Ogólnie to różnią się tym, na czym mi zależało, tzn odtwarzania filmów z USB.
    Sprzedawca (expert) twierdził, że spoko się odtwarza. Teraz pozostaje odblokowanie bo odmieniać, zwracać raczej mi się nie uśmiecha.

Wszystko poza tym super. Obraz ładnie wyświetlany, żadnego buczenie nie zaobserwowano.
  • REKLAMA
  • #4 9108833
    klaudynaz1
    Poziom 13  
    Ocena: 4
    Wiadomo więc, gdzie kupować sprzęt...
  • #5 9108943
    _Tomo_
    Poziom 11  
    Sprawdza się stara zasada
    chcesz zbudować dom to musisz być budowlańcem,
    chcesz kupić telewizor to najlepiej być inżynierem elektroniki elektryki telekomunikacji i pracować dla LG
    a ewentualnie jak chcesz zostać wydymany przez człowieka, który nie ma pojęcia co sprzedaje - zapraszam do sklepu.

Taka jeszcze refleksja. Kiedyś kupowanie w necie kojarzyło się z ryzykiem, ale parametry jak na dłoni wszystkie i towar w paczce zwykle się zgadza z opisem. W sklepie mamy możliwość przeczytania, że telewizor 37ld450 jest w, uwaga, "promocji" 2300 --> 1850 i ma 50Hz. Cała dokumentacja.

Pozostaje jeszcze oczywiście wiedza pracownika działu, dla którego jedynym, jak się wydaje, nieobco brzmiącym parametrem jest cena.
REKLAMA