logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Gdzie znaleźć sterowniki do Samsung NP-R540-JT02PL z Windows 7 64-bit?

coder21 05 Lut 2011 16:27 9646 5
REKLAMA
  • #1 9107262
    coder21
    Poziom 11  
    Ocena: 8
    Witam. Kupiłem sobie laptopa takiego jak w temacie jego parametry: procesor intel core i3, 4 GB pamięci, karta graficzna Radeon 512MB. Mam do niego Windows 7 64bitowy ale niestety jak go kupowałem to nie miał wgranego systemu i powiedzieli mi, że muszę sobie sam wgrać. System już zainstalowałem ale nie mogę znaleźć sterowników. Na stronie producenta nie ma tego modelu, pisałem maila do samsunga to mi odpisali, że niedługo będą na stronie ale ile to niedługo będzie trwało to nie wiem. Jeśli posiada ktoś sterowniki lub wie skąd można je ściągnąć to proszę o informacje. Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 9107303
    tronic1
    Spec od komputerów
    Ocena: 1109
    Na stronie Samsunga są pokrewne modele z serii NP-R540 i równie dobrze możesz pobrać sterowniki od tych modeli.
  • REKLAMA
  • #3 9111383
    coder21
    Poziom 11  
    Próbowałem od 5 modeli i nie podejdą.
  • REKLAMA
  • #4 9133408
    nell30
    Poziom 2  
    hej coder21, mógłbyś powiedzieć coś więcej na temat pracy wentylatora? Często się włącza? Jak głośno pracuje? Nie masz czasem czegoś takiego jak opisane tutaj: Link ?
    Dysk nie wydaje żadnych podejrzanych dźwięków? Nie słychać żadnego piszczenia z obudowy?
    W biosie jest taka opcja jak "Fan Silent Mode". bawiłeś się tym może? Jeśli tak to jaka jest u ciebie różnica w pracy wentylatora na opcjach "Low" i "Auto"?

PS
    Potrzebujesz dalej tych sterowników?
  • REKLAMA
  • #5 9135207
    coder21
    Poziom 11  
    Witam. Wentylator działa bardzo cicho, jeszcze ani razu mi nie przyśpieszał od normalnych obrotów, może dlatego, że jeszcze go dobrze nie obciążałem.
    Sterowniki już znalazłem, były na dysku i przy okazji dowiedziałem się, że można to zrobić na 2 sposoby jak nie masz windowsa czyli przez wciśniecie F4 przy uruchamianiu i tam masz recowery coś tam i tam instalujesz windowsa i sterowniki a ja zainstalowałem windowsa potem przeszukałem kompa i znalazłem gdzie są sterowniki i potem tylko w menadżerze urządzeń dawałem aktualizuj sterownik i ścieżkę gdzie były sterowniki i wszystko śmiga aż miło:) A Tobie coś się dzieje z wentylatorkiem? Jak mi będzie się coś działo to zaraz napisze:) Pozdrawiam
  • #6 9136559
    nell30
    Poziom 2  
    hej coder napisałam Ci PM
REKLAMA