logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ariston MTA 242 I Chłodz-zamraż. chcę wymienić uszczelkę

Wojtekstroj 09 Lut 2011 13:06 2004 4
  • #1 9125863
    Wojtekstroj
    Poziom 10  
    Ponownie pytam może ktoś wie?

Jak się dobrać do ściągnięcia uszczelki nie ma pod spodem żadnych wkrętów jak ongiś bywało. Wygląda jakby była wciśnięta na etapie montażu i wewnętrzne poszycie drzwi było zatrzaśnięte. Boję się aby przez brak wiedzy nie upieprzyć tej ścianki wewnętrznej. Poradźcie jak to bezpiecznie zrobić.

Wojtek
  • #3 9129841
    Wojtekstroj
    Poziom 10  
    Jest pęknięta od góry nie domykają się drzwi chłodziarki a poza tym jest w sprzedaży jako sztuka więc mniemam że jakoś się to badziewie wymienia.
  • #4 9129845
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #5 9581303
    Wojtekstroj
    Poziom 10  
    Zdemontowałem drzwi i zawiozłem do serwisu facet poradził żebym może wymienił sam bo to nic trudnego trzeba tylko mocno pociągnąć za plastik wciśnięty w piankę i zatrzaśnięty. Wyjąć uszczelkę i założyć nową zatrzaskując plastik ponownie.Stwierdziłem że za dużo plastiku za dożo zatrzaskiwania i pociągania wolę nie ryzykować. Wróciłem do serwisu za 2 godz. i facet stwierdził że nie było to takie proste jak mu się wydawało na początku. Podsumowanie; 90 zł uszczelka + 90 montaż. Może i dużo ale ryzyko rozwalenia plastiku zbyt duże.
REKLAMA