Witam, posiadam amplituner DENON AVR-1803, najprawdopodobniej jest on uszkodzony. Usterka ta polega na tym że nie działają w nim dekodery dźwięku przestrzennego, natomiast jeżeli podłaczę odtwarzacz przez 5 odrębnych kanałów analogowo wszystko jest ok. Natomiast jeżeli np telewizor podłączę analogowo dwa kanały, lub na tunerze radiowym, to grają mi jedynie dwa kanały, jeżeli wybiorę opcję dolby pro logic we wszystkich głośnikach cisza, również panuje cisza jeżeli wybiorę źródło dźwięku cyfrowe coaxial, nie sprawdzałem jeszcze natomiast przy połaczeniu kablem optycznym, sprawdzę tylko muszę kupić ten kabel, lecz wydaje mi się że to może również nie działać. Po zadzwonieniu do serwisu pan z jakim rozmawiałem stwierdził że uszkodzony jest moduł DSP, który nie wiadomo czy jest dostępny a gdyby był dostępny to jego cena nwynosi 800 złotych. Jeżli ktoś jest coś w stanie mi pomóc to proszę o odpowiedzi, chciał bym naprawić ten amplituner, lecz po rozmowie z serwisem jestem załamany ceną jaką mi podano.