logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Seat Ibiza II wycieraczki nie zatrzymują się tam gdzie mają

iwaiwa 10 Lut 2011 16:05 5028 6
REKLAMA
  • #1 9131619
    iwaiwa
    Użytkownik obserwowany
    Ocena: 18
    Witam . Mam problem z wycieraczkami w moim Seacie , Przy wyłączeniu schodzą normalnie , zupełnie do dołu a wtedy podnoszą się jeszcze ok 5cm przez co w pewnym stopniu ograniczają widoczność, nie wiem czemu tak się dzieje , samochód kupiłem już z taką wadą. Chciałem wrzucić film przedstawiający pracę wycieraczek jednak serwer filmy.elektroda.pl nie odpowiada.
    pozdrawiam i czekam na odpowiedź.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 9131800
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 9132170
    miler80
    Poziom 34  
    Ocena: 1395
    Rozbierany był mechanizm, ktoś nieprawidłowo ustawił dźwignię silnika. Poluzuj nakrętkę in cofnij dźwignię o kilka stopni.
  • REKLAMA
  • #4 9132204
    iwaiwa
    Użytkownik obserwowany
    Ocena: 18
    miler80 napisał:
    Rozbierany był mechanizm, ktoś nieprawidłowo ustawił dźwignię silnika. Poluzuj nakrętkę in cofnij dźwignię o kilka stopni.

Chodzi o tą nakrętkę którą mocuje się łopatki ? próbowałem już tak robić to wtedy wycieraczki schodziły poniżej szyby , więc pewnie szybko by się zniszczyły.

@Edit
    Film w załączniku
    Załączniki:
    • wycieraczki.wmv (187.25 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 9132373
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • Pomocny post
    #6 9132470
    viper555
    Poziom 39  
    Ocena: 2161
    Ustawiony źle mechanizm i same pióra.P
  • Pomocny post
    #7 9132560
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z wycieraczkami w Seacie Ibiza II, które po wyłączeniu nie zatrzymują się w odpowiedniej pozycji, podnosząc się o około 5 cm, co ogranicza widoczność. W odpowiedziach sugerowane są różne przyczyny, takie jak uszkodzony przekaźnik, niewłaściwe ustawienie dźwigni silnika po rozebraniu mechanizmu, przestawienie na korbowodzie, czy źle ustawiony mechanizm i pióra wycieraczek. Proponowane rozwiązania obejmują poluzowanie nakrętki na osi przekładni, ustawienie wycieraczek w pozycji krańcowej, a następnie dokręcenie nakrętki.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA