logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Telewizor LG 42 lcd przy kazdym wlaczeniu ekran startowy

melonic 21 Lut 2011 20:37 2829 2
REKLAMA
  • #1 9184502
    melonic
    Poziom 1  
    Witam
    Problem dotyczy włączania telewizora. Dwa lata działał ok później pewnego dnia gdy został wyłączony i chciałem włączyć ponownie pojawił się startowy ekran LG tzn. za każdym razem trzeba wszystko ustawiać głos język język tv wyszukuje kanały a także resetują się wszystkie inne ustawienia obrazu godziny dźwięku.
    Gdy jest to już ustawione wszystko działa bez zarzutu aż do wyłączenia przy włączeniu trzeba ustawiać jeszcze raz.
    Przywrócenie ustawień fabrycznych nic nie daje ustawienia za każdym razem robione są na "dom" z resztą jak ustawiam na "sklep" to i tak po wyłączeniu wszystko się resetuje. TV jest już po gwarancji jak kontaktowałem się z serwisem LG nikt nie był w stanie mi nawet nakreślić co to może być za usterka i że przyjadą i popatrzą.
    Proszę o pomoc z góry dziękuję
  • REKLAMA
  • #2 9184608
    aruna dyndane
    Poziom 24  
    Cytat:
    TV jest już po gwarancji jak kontaktowałem się z serwisem LG nikt nie był w stanie mi nawet nakreślić co to może być za usterka i że przyjadą i popatrzą.

Tutaj też nikt nie jest w stanie określić nic więcej, bo niby skąd? Może dobra wróżka wiedziałaby więcej, ale nie wiem na ile się w tej dziedzinie sprawdzają.
    A tak na marginesie, to może oddaj do normalnego serwisu zamiast LG?
  • #3 9185265
    mirex
    Poziom 43  
    Ocena: 1990
    Cytat:
    jak kontaktowałem się z serwisem LG nikt nie był w stanie mi nawet nakreślić co to może być za usterka i że przyjadą i popatrzą.

No to niech przyjdą i popatrzą. Może Ci powiedzą co jest winne, a Ty sobie potem naprawisz sam. Bo niby czemu nie?
    Szkoda, że TV nie ma specjalnego złącza, aby móc telefon podłączyć do niego, a serwis naprawi tą drogą. Nawet bez rozkręcania.
    Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany pkt 3, regulamin pkt 11, 15.
    Jeśli jednak Twoja wiedza i umiejętności pozwalają na coś więcej niż klikanie pilotem, to zrób to, o czym mówi powyższy link i wróć z konkretnymi wiadomościami.
    Można też nic nie potrafić poza umiejętnością posługiwania się śrubokrętem. Kup płytę sygnałową, wymień, może się uda przywrócić sprawność. Handlarze płytami też muszą z czegoś żyć.
REKLAMA