logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wymiana płyty Whirpool AKR 105 IX z piekarnikiem AKZ 287 IX - alternatywy?

Robbo18 22 Lut 2011 22:50 3334 1
REKLAMA
  • #1 9190002
    Robbo18
    Poziom 2  
    Mam, a właściwie miałem taki zestaw Whirpoola płytę AKR 105 IX zintegrowaną z piekarnikiem AKZ 287 IX. Niestety z przyczyn mi nieznanych pękła płyta przez co nie jest idealnie płaska... i chyba trzeba będzie ją wymienić, chociaż wciąż grzeje!. Niestety nie jest to już model produkowany przez Whirpoola, a wszystkie nowe modele płyt tego producenta nie są już bezpośrednio zintegrowane z tym piekarnikiem.
    Producent namawia mnie na wymianę płyty (na model AKT 821 LX) i piekarnika, chociaż nie uległ uszkodzeniu (na model AKZ 810 IX - mówi, że można wymienić samą płytę ale wtedy pokrętła z piekarnika do sterownia nowej płyty będą bezużyteczne). Czy istnieje może jakiś inny producent, która ma w swojej ofercie płytę ceramiczną idealnie współpracującą z moim piekarnikiem, a przede wszystkim aby sterowanie płyty było możliwe poprzez pokrętła znajdujące na tym piekarniku.
    Czy też nie bawić się w tego typu kombinację i wymienić cały zestaw lub samą płytę.
    Co radzicie ?
  • REKLAMA
  • #2 9190608
    Niuniek_84
    Poziom 23  
    Ocena: 102
    Witaj,

Nie mam dużego doświadczenia w płytach ... ale sam kiedyś próbowałem podpinać różne modele pod mojego Indesita ... sterowanie było bardzo upierdliwe, ponieważ sprawdzałem 3 płyty i każda działa inaczej.

Zawsze brakowało któregoś zakresu na polach. Potem sterowanie elektroniczne, było lepiej, ale też kiepsko.

Skończyło się na zakupie nowego piekarnika i nowej płyty, postanowiłem kupić indukcję ... różnica bardzo duża, oczywiście na plus.

Pozdrawiam
REKLAMA