Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

SATA MHDD SAMSUNG i BADY...

23 Lut 2011 01:52 1219 2
  • Poziom 17  
    Krew mi się zagotowała...
    Odebrałem dziś nowego WD 2TB.
    Zainstalowałem i skopiowałem sobie dane z Samsunga 1TB z badami...
    W kompie mam jeszcze oprócz tego 2 Segate (500 i 1 TB).
    Wszystko pod sata.
    Odpaliłem MHDD wybrałem jak przystało Samsunga, Dałem Erase (jakieś pierwsze 40GB) potem kilkukrotnie scan z Erase Delays (ciągle przy scanie zawieszało się na początku po zasypaniu ekranu symbolami "W" co parę bloków...
    Dałem sobie spokój...
    Odpalam Windowsa, nie ma Segate 1TB ... WTF???
    Samsung sobie stoi jak gdyby nigdy nic...

    Jedyne co mi przychodzi do głowy to, że w jakiś dziwny sposób wymazało mi 40GB Segate'a... ALE DLACZEGO? Jak jasno wybierałem z menu Samsunga...
    Easy Recovery nic nie wykrywa na początku więc to musi być to...
    Jeszcze raz pytam! Dlaczego?

    przeszło 900GB danych poszło...
    Co jest nie tak z tym programem??
    Darmowe szkolenie: Ethernet w przemyśle dziś i jutro. Zarejestruj się za darmo.
  • Poziom 43  
    Z tego co piszesz to zrozumiałem:
    1. Kopia Samsung > Seagate.
    2. Zerowanie Samsung-a (z problemami i zawieszaniem itp).
    I teraz pytanie sedno: Seagate zniknął? Jeśli tak, to nie Twoja robota. Dane z Samsunga zniknęły? Normalka, wynik zerowania.
    Odpowiedz na te pytania i czy dobrze Cię zrozumiałem.
  • Poziom 17  
    Mam w kompie Segate 500, Segate 1000, Samsung 1000 i WD 2000.
    Wszystkie dyski były obecne w systemie podczas zabawy w mhdd (+ Napęd [5xSATA])
    Wybrałem Samsunga i wpisałem erase (około 40GB wyzerowało, potem przerwałem). Lecz nie wyzerował się Samsung Tylko Segate 1000... i Zastanawiam się dlaczego tak się stało... Nie ma mowy żebym wybrał Segate do zerowania bo go nie było nawet na liście... A jest wyzerowane na nim właśnie pierwsze 40GB.

    Na dysku miałem pliki AVI i MKV. Easy recovery Robię raw scan i pomimo dodania sygnatury mkv w opcjach znajduje mi tylko pliki avi. Ma ktoś może sposób aby zmusić ER do odnajdywania plików MKV?