logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak udostępnić Baze Open Office Base na kilka komputerów...

sebter 23 Lut 2011 08:14 1370 1
REKLAMA
  • #1 9190609
    sebter
    Poziom 14  
    Ocena: 7
    WItam wszystkich.
    Używam jako spisu klientów i rzeczy które mi zostawiają tabeli w open Office Calc. Wpisuje tam podstawowe dane takie jak imię, nazwisko, datę przyjęcia sprzętu, telefon i rodzaj usterki. Spełnia to swoje zadanie, aczkolwiek potrzebuje teraz coś takiego rozszerzyć na 3-4 komputery, żeby każdy miał do tej bazy dostęp i mógł ją edytować (w tym samym czasie). Zrobiłem tabele bazy danych w Open Office Base, udostępniam dysk twardy z bazą po Lanie, otwieram to na kilku komputerach i robi sie problem z zapisem. Dodając na pierwszym komputerze wpis, zapisując tabele ze zmianami, drugi komputer nie widzi dodanych informacji póki nie wyłączy się bazy na jednym i drugim komputerze ;/ Szukałem w ustawieniach ale nic takiego nie mogę tam znaleść, ma ktoś jakiś pomysł na tąbaze oby funkcjonowało to ciągle On-Line ? A może ma ktoś taki soft ? Warunek podstawowy, że musi być to pełna darmówka do użytku komercyjnego.

Pozdrawiam i prosze o pomoc
  • REKLAMA
  • #2 17722070
    RADU23
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1728
    Temat bez odpowiedzi. Bezwartościowy dla archiwum forum.
    KOSZ.
REKLAMA