logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Kupię] Kupię lub gdzie kupić kartę FunCard.

sandders 25 Lut 2011 15:58 5681 7
REKLAMA
  • #1 9202469
    sandders
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Witam

Kupię niedrogo kartę FunCard rozmiarów karty bankomatowej tak żeby można było zamknąć klapkę w dekoderze.
    Karta jest potrzebna do zaprogramowania aby można było odbierac kanały FTA w dekoderze Samsung DSB-S305G.
    Z tego co znalazłem w necie są różne rodzaje/modele tych kart dlatego nie podaję konkretnej nazwy bo się nie znam.

Może ktoś ma taką lub podpowie gdzie można kupić bo nigdzie nie mogę znaleźć.
    Kontaktuj się z ogłoszeniodawcą poprzez Prywatną Wiadomość (ikonka PW).
  • REKLAMA
  • #2 9202748
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 9202917
    sandders
    Poziom 12  
    Dostałem od kuzyna cały komplet w kartonie z kartą i papierami.
    Dwa lata temu miał tam abonament a BOK nie wchodzi w grę.
    Na paru forach jest taki sposób jak na fotce ale nie działa u mnie,oprogramowanie w tym Samsungu jest w wersji 160, piszą też że mozna uruchomić FTA kartą Fun z odpowiednim wsadem i to działa.
  • REKLAMA
  • #4 9204825
    ferguson6600
    Poziom 21  
    Ocena: 201
    Klasyczny przykład dekoderów Po....u, potrzebna stara karta nagra 1, i wgrać oprogramowanie nagra 1, ważne.. te które nie woła aktualizacji. Z kartą fun pójdzie, tylko jak pisałem stare oprogramowanie szczytujesz dane jak w tabelce wyżej, ściągasz wsad na funkę w pliku hex, i tam edytujesz dane, wycinając odpowiednią linijkę i wklejając dane odczytane z softu tunera, plik zapisujesz na kartonik i zaświecą fta. No ale jeśli nie robiłeś tego nigdy, to też wątpię czy zrobisz sam. Moja rada kupić na portalu taki tuner jak masz z kartą nagra 3, i oglądasz fta, taki tuner jest tańszy jak karta fun.
  • REKLAMA
  • #5 9205233
    sandders
    Poziom 12  
    Wziąłem ten tuner od kuzyna bo myślałem że go tanim sposobem odblokuję.
    Aż tak mi na tym nie zależy żeby jeszcze sporo w niego inwestować.
    A czy taka karta by się nadawała do zaprogramowania ?

A co do kupna takiego dekodera z kartą nagra3 to dekoder nie może być zablokowany i zadłużony do FTA ?
  • #7 9207900
    ferguson6600
    Poziom 21  
    Ocena: 201
    sandders napisał:
    Wziąłem ten tuner od kuzyna bo myślałem że go tanim sposobem odblokuję.
    Aż tak mi na tym nie zależy żeby jeszcze sporo w niego inwestować.
    A czy taka karta by się nadawała do zaprogramowania ?

A co do kupna takiego dekodera z kartą nagra3 to dekoder nie może być zablokowany i zadłużony do FTA ?

Nie, musi być nagra1, jak masz żółty kartonik nagra3, i zamierzasz kupić fun, sczytaj numer karty żółtej zapisujesz w odwrotnej kolejności numer, i tak jak pisałem wyżej edytujesz plik hex, potem zapis wsadu na kartę fun i gotowe. Moja rada taka, oddaj koledze tuner, kup sobie zwykły fta na portalu za jakieś 30zł taki najprostszy, i będą fta bez kombinacji, bo bez urazy ale raczej sam tego nie zrobisz jeśli nie robiłeś nigdy kart.
  • #8 9208405
    sandders
    Poziom 12  
    Karta jaką mam w komplecie to taka

Jak pisałem wcześniej aż tak mi nie zależy na tym, wiem że można kupić tanio proste odbiorniki FTA i byłoby po kłopocie.
    Mam sprzęt satelitarny a tego "ćmoka" wziąłem od kuzyna bo myślałem że choćiażby do samej muzyki byłby w innym pokoju.
    Kontaktowałem się z tym sklepem z linku wyżej, przy dzisiejszym kursie Euro całkowita cena z przesyłką wyniosłaby mnie niecałe 62zł.
    Od kolegi mogę kupić używanego Opticuma 4060cx za 80zł ale nie jest mi potrzebny.
    Kilka dni temu była karta Fun chyba 2 na A****ro za około 35zł z wysyłką ale już jej nie ma.
    W każdy razie dzięki za pomoc

Regulamin p. 10.2 [TS]

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik poszukuje karty FunCard, która jest niezbędna do zaprogramowania dekodera Samsung DSB-S305G w celu odbioru kanałów FTA. W odpowiedziach podano, że do dekodera potrzebna jest karta sparowana z urządzeniem, a inne modele nie będą działać. Użytkownicy sugerują, że można spróbować użyć karty Fun z odpowiednim wsadem, jednak wymaga to zaawansowanej wiedzy technicznej. Wskazano również na możliwość zakupu karty w sklepie internetowym, gdzie cena z przesyłką wynosi około 62 zł. Alternatywnie, użytkownik rozważa zakup prostszego dekodera FTA, co może być tańszym rozwiązaniem.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA