logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Podłączenie PS3 do monitora, który nie ma głośników

Pilarenko 27 Lut 2011 15:35 2016 1
REKLAMA
  • #1 9211694
    Pilarenko
    Poziom 1  
    Moim odwiecznym problemem jest słaba dostępność telewizora i po zakupie nowego monitora postanowiłem przenieść się na niego z moim PS3. Problem w tym, iż nie ma on wbudowanych głośników i mam problem z uzyskaniem dźwięku. Wcześniej miałem Xboxa 360, inny monitor i inną kartą dźwiękową, teraz to wszystko wymieniłem i sytuacja zupełnie się zmienia. Pamiętam, że gdy chciałem grać na Xboxie musiałem coś zmieniać w ustawieniach karty dźwiękowej (zintegrowanej z płytą główną z tego co pamiętam), przełączać coś w owych ustawieniach i śmigało. Teraz mam zupełnie inne okno, gdy wchodzę w ustawienia karty dźwiękowej (logiczne) i nie potrafię znaleźć tutaj tej opcji, która wtedy pozwalała mi grać z dźwiękiem. Poza tym pozbyłem się z Xboxem prawie wszystkich kabli (poza hdmi-dvi), które udostępniały mi grę przy monitorze. Jesteście w stanie jakoś pomóc? Co mam zrobić, by grać z audio?
  • REKLAMA
  • #2 9212820
    Bula i spula
    Poziom 18  
    Ocena: 15
    A może byś napisał w jaki sposób się łączysz, jasnowidz jest na L4.
    Oczywiście kablem HDMI-DVI nie prześlesz dźwięku.
    Zakładając, że łączysz się jackiem do karty dźwiękowej to musisz go wpiąć do złącza Line In i następnie w regulacji głośności usunąć wyciszenie Line In i odpowiednio podgłosić. Jeżeli nie masz w reg. głośności suwaka Line In to musisz wejść w preferencje, odnaleźć ten suwak i zaznaczyć, aby był on wyświetlany.
REKLAMA