logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung S7350i- LCD gaśnie po chwili od włączenia,a taśma OK

Fu-Fu 28 Lut 2011 12:04 2019 3
REKLAMA
  • #1 9215316
    Fu-Fu
    Poziom 22  
    Ocena: 109
    Witam!
    Mam Samsunga S7350i do naprawy, ponieważ telefon normalnie działa, ale co jakiś czas zgaśnie LCD... Wszystko wtedy działa, tylko LCD jest czarny. Po wyjęciu baterii wszystki wraca do normy, ale po chwili znowu to samo.
    Taśma odpada, ponieważ dałem juz 3 i sa takie same objawy, rownoczenie naprawiałem 2 taki sam telefon i na tamtym taśma działa.
    Raczej wątpie, że to soft. Czy ma ktoś jakiś pomysł?
    Pozdrawiam!

Dodano po 10 [minuty]:

LCD gaśnie w momencie jak nacisne przycisk nawigacyjny w dół- tylko wtedy!
  • REKLAMA
  • #2 9215608
    Developers
    Poziom 18  
    Ocena: 33
    Na sam początek zmienić mu softa. A próbowałeś podstawić inna płytkę klawiatury głównej tej poniżej wyświetlacza? A tele po zalaniu, upadku ?
  • REKLAMA
  • #3 9216184
    Fu-Fu
    Poziom 22  
    To nic z rzeczy o których piszesz. Płyta główna jest sprawna, doszedłem do tego, że wina jest w wyświetlaczu, a raczej płycie od wyświetlacza z przyciskami górnymi. Gdy pezycicne mocniej na płyte (bez klawiatry) w miejsce między lewym przyciskiem, a przyciskiem OK wtedy wyłącza sie podświetlanie. Zdjąłem membranke klawiatury nic tam nie ma, wygrzałęm delikatnie lutownicą wszystkie elementy na tej płytce i tez nic...
  • #4 9220055
    Fu-Fu
    Poziom 22  
    Czy to może być jakieś mikropęknięcie i w momencie gdy docisne płytke robi sie przerwa? Czy posiada ktośschemat tej płytki LCD?
REKLAMA