logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Instalacja sterowników HP PSC 1315 na Windows 7 - brak wykrycia drukarki

Rin89 07 Mar 2011 21:46 3542 2
REKLAMA
  • #1 9248624
    Rin89
    Poziom 2  
    Witam,
    mam problem z zainstalowaniem sterowników do urządzenia wielofunkcyjnego HP psc 1315 All-In-One.

Wcześniej (na systemie Windows XP) wszystko śmigało jak należy, jednakże niedawno zmieniłam system na Windows 7 i zaczęły się schody.

ściągnęłam ze strony producenta sterowniki, jednak podczas instalacji program nie "widzi" drukarki. Próbowałam włączać ją i wyłączać, zmieniać wejścia usb, ponownie ściągałam sterowniki i próbowałam je instalować, ale to na nic.

Sprawdzając w Menedżerze Urządzeń w pozycji "inne urządzenia" mam hppsc1310 series (nie wiem czemu 1310, skoro moja drukarka to 1315), a w drukarkach to Drukarka zgodna z IEEE 1284.4 (IEEE 1284.4 compatibile printer i Photosmart 1310 /DOTFORPRINT/)... nie mam pojęcia, co to.

Tak na marginesie to urządzenie kseruje poprawnie, czyli problem leży po stronie komputera...

Z góry dziękuję za wszelkie rady i pomoc :)
  • REKLAMA
  • #2 9328014
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #3 9329726
    Rin89
    Poziom 2  
    Tak to już zrobiłam od razu. Instalowałam po kilka razy te sterowniki i w czasie instalacji i tak nie wykrywało, że urządzenie jest podłączone. Sprawdzałam na laptopie, a tam wszystko bez problemu śmigało. Tylko na stacjonarnym komputerze nie łapie.
REKLAMA