Lacin napisał: Książki nie będę kupował bo jest za droga a nie jest ona mi potrzebna bo zostało mi 2 miesiące nauki a nie jestem milionerem żeby kupować książki które później mi się nie przydadzą. (…)
Z ciekawości zajrzałem na znany portal aukcyjny w poszukiwaniu książki, od której Kolega powinien (moim zdaniem) zacząć: „Podstawy programowania mikrokontrolera 8051. Pracownia systemów mikroprocesorowych na bazie DSM-51”, którą napisali Piotr i Paweł Gałka. Osiąga ona „zawrotne” ceny rzędu 8, 10, ba nawet 12 i 15 złotych. Gdy przestanie być potrzebna, można ją przecież komuś odsprzedać.
Lacin napisał: To się zapytam tak czy istnieje program których na wyświetlaczu 7 seg. w dsm51 wyświetla liczby od 0 do 9 który ma mniej niż 30 komend ? Jeżeli tak to proszę was abyście mi go przedstawili albo dali link.
Proszę bardzo: wspomniana książka, rozdział 4, lekcja 6: Wyświetlacz 7-segmentowy, strony 102 - 110 (3 listingi przykładowych programów są na stronach 104, 105, 106-107).
Pozdrawiam.
Ps. Tak na marginesie, ciekaw jestem kiedy ktoś wspomni o 16 punkcie Regulaminu Forum.