logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HP Envy 14 - czy się opłaca? (potrzebne opinie i informacje)

MasterMatan 10 Mar 2011 22:26 1185 0
REKLAMA
  • #1 9261495
    MasterMatan
    Poziom 21  
    Ocena: 12
    Witajcie, rozważam ostatnim czasem laptop HP Envy 14 i mam odnośnie tego komputerka kilka pytań (skierowanych przede wszystkim do userów tej maszyny ale też i innych osób).

1. W Envy 14 znajdują się 2 karty graficzne, ATI i Intel GMA. Jak działa przełączanie grafik, czy można je ustawić ręcznie na stałe? (tzn by cały czas była używana grafika ATI)
    2. Dostępne są 2 rodzaje procesorów które mnie interesują, Intel i5 520M i i7 720QM, który z nich będzie lepszy (słyszałem opinie że i7 nie zasługuje na większy wydatek w porównaniu do i5)
    3. Czy ktoś uruchamiał jakiegoś Linuksa na tej maszynie? Jak się on sprawuje, czy działa grafika, oraz pozostały hardware jest wykrywany i "działający"? (systemy Ubuntu/Debian i Debian-based)
    4. Czy warto wydać na ten sprzęt 4000zł? (oczywiście trochę zaniżyłem mu cenę, nie wiem kiedy będzie kasa, może jutro się uzbiera może dopiero w sierpniu dla tego sądzę że to tego czasu cena spadnie)
    5. Czy ktoś poleci inny model (może innej firmy) o podobnej konfiguracji (zależy mi na aluminiowej obudowie, matryca od 14" do 15,6", HDD 500GB, RAM 4GB, grafika ATI lub nVidia, CPU minimum Intel i5 480M lub wyższy)

Pozdrawiam.
  • REKLAMA
REKLAMA