logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Audi Navigation Plus - kabel Aux i cisza w głośnikach

ukasheq 13 Mar 2011 02:17 12930 5
REKLAMA
  • #1 9270009
    ukasheq
    Poziom 1  
    Witam w

Mam taki problem. Mam nawigacje RNS-d (taka jak tutaj: http://designs-carpage.de/bilder/navi-cd-dvd/rns-d.jpg) i mam nastepujący problem. Zaopatrzyłem się w taki kabelek http://www.tme.eu/katalog_pics/1/4/3/143a9c67613038509ee3e96dc5bd7717/mfd-2xrca.jpg (zamiast chinchów jest popularny kabel jack). I problem jest następujący, po podłączeniu do radia kabla, i końcówki kabla do odtwarzacza jest cisza

W moim radiu zdaje się nie ma tunera tv, bo przęłącznik "radio/cd/tv" przełącza tylko miedzy radio i cd. Co mam teraz zrobić? Jak się w tym radiu wchodzi w "tryb aux" lub coś w tym stylu? Gdy wchodze w tryb CD, jest cisza (i wszędzie pisze no-cd).
  • REKLAMA
  • #2 9287850
    audi1945
    Poziom 10  
    Ocena: 7
    Mam taki sam problem.Do tego brak komunikacji VAG z radiem Oryginalnie moje Audi bylo bez nawigacji.Dvd dzialalo.Po rozlaczeniu i ponownym podlaczeniu,RNS przelacza sie tylko pomiedzy radiem,a cd.Zmieniarka dziala,ale nawigacja jej nie widzi.Jest tylko komunikat BRAK ZMIENIARKI.Podejrzewam,ze nawigacja padla.Czy da sie ja zdiagnozowac VAG-iem?
  • REKLAMA
  • #3 12283510
    kobi83
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    2 lata i brak rozwiązania :(
    u mnie ten sam błąd, komunikat na wyświetlaczu "BRAK ZMIENIARKI" i tylko tyle, a kabel AUX podłączony jak należy i nic nie gra w głośnikach
  • REKLAMA
  • #4 12366466
    vwszeldon
    Poziom 10  
    Ocena: 19
    Żeby włączyć funkcje tv musi być podane 12v na 7 pin(jakoś tak to było) wtyczki innaczej nie załączy funkcji tv a potem probować vag-em. Podczas jazdy musisz wyłączyć gala(odciąć kabelek) . Podobnie będzie ze zmieniarką pewnie. Jak będzie potrzebny opis kodowania vag to prześle.
  • REKLAMA
  • #5 12371218
    kobi83
    Poziom 11  
    jeżeli jest taka możliwość to proszę bardzo o pomoc, z VAG jako tak daję radę, więc może uda się to zrobić :)

jeszcze raz z góry dziękuję za pomoc
  • #6 12477624
    kobi83
    Poziom 11  
    Okazyjnie dostałem czytnik USB mp3 DENSION Gateway Lite, "wystarczy podłączyć zamiast zmieniarki i będzie działało..." nie działa :( problem jest ten sam jak w przypadku AUX - cisza w głośnikach, a na wyświetlaczu wciąż informacja "BRAK ZMIENIARKI"

Przeszukując internet nikt, nigdzie nie opisał jak wyjść z tego problemu - jeżeli chodzi o polskie fora :(

Czy znajdzie się ktoś kto może nie miał takiego problemu, ale wie jak doprowadzić Navi Plus RNS-D do stanu aby znajdowała inne sprzęty, oprócz oryginalnej zmieniarki?

Z góry dzięki za wsparcie
REKLAMA