logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pytanie o obraz płyty,jak postąpić aby uruchomić.

Cooki13 31 Paź 2004 12:57 2387 11
  • #1 950434
    Cooki13
    Poziom 21  
    Ocena: 26
    Witam mam pytanie związane z obrazem płyty.A chodzi dokłanie o to że mam ściagnełem obraz programu w formacie ISO.Gdy wszystko poinstalowałem program krzyczy o płyte.Jednak nie mam nagrywarki aby zgrać ten obraz na płyte.I tutaj moje pytanie czy istnieje inna metoda aby uruchomić ten program.Zaznaczam że pierwszy raz tak robie i nie za bradzo moge sie połapać a używam programu UltraISO.Dziękuje.
  • #3 950943
    jannaszek
    Poziom 39  
    Ocena: 674
    albo wypakować i odpalić exe
  • #4 950954
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10457
    :arrow: jannaszek, Pieron
    Przeciez autor watku wlasnie tak zrobil i program prosi o plyte...

Proponuje poczytac pytanie przed napisaniem odpowiedzi
  • #5 952236
    Pieron
    Poziom 31  
    Ocena: 84
    programy takie jak : Winimage 6.0 , Win ISO , ISO BUSTER np.ver. 1.6
    beda ci pomocne.
  • #6 952250
    mirek67
    Poziom 15  
    Ocena: 5
    Oczywiście, że możesz odpalic obraz bez nagrywarki. Ja osobiście używam Alkoholu 120% (:) ) i bardzo sobie chwalę :D
  • #7 953130
    Mig_16
    Poziom 15  
    Ocena: 3
    idzie tak zrobićtylko musisz sę zaopatrzyćw alkoho 120% i instalowaćprogram z alkohola
  • #8 955255
    Zbynia
    Poziom 31  
    Ocena: 51
    a czasem potrzebny ten nielegalny dodatek bo i alkohol sobie nie radzi...
  • #9 958160
    kalingrad
    Poziom 13  
    Ocena: 4
    Podmountuj obraz płyty do wirtalnego napędu CD-ROM i z niego odpal program klikajac dwukrotnie na ikonę napędu. Powinno zadziłać. Co do programów emulujących napęd CD-ROM Clone i Alcochol 120% nie są darmowe zaś Deamon Tools jes darmowy.Pozdrowienia.
  • #10 958656
    jannaszek
    Poziom 39  
    Ocena: 674
    wszyscy to wiedzą ale każdy powtarza wiele razy....
  • #11 958853
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10457
    Ten watek powinien sie zakonczyc na moim poscie, ale tak jak piszesz wszyscy powielaja to co napisalem lub pisza nie na temat, nie czytajac nawet co autor napisal i o co mu chodzi.
    Nabijanie postow i punktow...
  • #12 961500
    _MST_
    Poziom 14  
    Ocena: 96
    Kolobos napisał:
    Ten watek powinien się zakonczyc na moim poscie, ale tak jak piszesz wszyscy powielaja to co napisalem lub pisza nie na temat, nie czytajac nawet co autor napisal i o co mu chodzi.
    Nabijanie postow i punktow...

Zupełnie zgadzam się z kolega. Albo darmowy i rewelacyjny Daemon-Tools, albo nie darmowy Alcochol 120%. Oba tworzą wirtualny napęd, do którego możesz zamontować obraz płyty.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik pobrał obraz płyty w formacie ISO i zainstalował program, który wymaga obecności oryginalnej płyty, jednak nie posiada nagrywarki do wypalenia obrazu. W dyskusji zaproponowano rozwiązanie polegające na zamontowaniu obrazu ISO jako wirtualnego napędu CD-ROM za pomocą programów emulujących, takich jak Daemon Tools lub Alcohol 120%. Alternatywnie można spróbować wypakować pliki z obrazu i uruchomić plik wykonywalny (.exe), choć w tym przypadku program może nadal wymagać wirtualnej płyty. Wspomniano także inne narzędzia do obsługi obrazów ISO, takie jak WinImage, WinISO oraz ISO Buster. Podkreślono, że Daemon Tools jest darmowy, natomiast Alcohol 120% jest płatny, ale popularny i skuteczny. W niektórych przypadkach program może wymagać dodatkowych nieoficjalnych dodatków, gdy standardowe metody nie działają. Podsumowując, najczęściej rekomendowanym rozwiązaniem jest użycie wirtualnego napędu CD-ROM do zamontowania obrazu ISO i uruchomienia programu bez konieczności posiadania fizycznej nagrywarki.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA