logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Potrzebna rada doTV LCD Philips 32PFL3312/10 chassis LC7.1E LA

krychaKr 31 Mar 2011 13:09 3802 2
REKLAMA
  • #1 9344505
    krychaKr
    Poziom 1  
    Dostałem taki telewizor jak w temacie Philips 32PFL3312/10 chassis LC7.1E LA.
    Jest on bez pilota. Po włączeniu świeci dioda standby przy próbie przełączania kanałów miga niebieska dioda a słuchawkach po chwili słychać szum ( na głośnikach go nie ma ) ekran jest totalnie czarny bez żadnych mignięć.Po kilkunastu sekundach znowu tylko pali czerwona dioda. Na początek wymontowałem zasilacz i posprawdzałem wszystkie dyskretne półprzewodniki(diody, tranzystory, mostki) są o.k.Nie mam do niego żadnego schematu ani serwisówki( szukałem po googlach na elektrodzie i nic, może ja jestem mało wprawny w wyszukiwaniu). Na teraz nie mam pomysłu co dalej z tym tv robić . Jest to moje pierwsze podejście do LCD . Proszę o pomoc . Z góry dziękuję !
    krychaKr

Przypominam, że na tym forum obowiązują zasady poprawnej pisowni. Regulamin pkt 15. Proszę poprawić. Proszę uzupełnić tytuł tematu - regulamin pkt 11. [@m]
  • REKLAMA
  • #3 9345801
    mirex
    Poziom 43  
    Ocena: 1987
    Cytat:
    Na początek wymontowałem zasilacz i posprawdzałem wszystkie dyskretne półprzewodniki(diody, trazystory, mostki) są o.k.

Na początek to może byś napięcia tego zasilacza sprawdził? Przecież jakoś działa, skoro coś tam się dzieje. Potem zobaczył co z napięciami na płycie głównej, odszukał gdzie jest, i czy jest, info z płyty głównej o włączeniu. A potem zaopatrzył się w pilota, który "coś tam, coś tam" z tym TV pogada.
REKLAMA