logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy warto kupić głośniki Logitech Z-5500 do filmów i gier? Opinie i moc

Grzegorz9208 03 Kwi 2011 19:35 1215 3
REKLAMA
  • #1 9356590
    Grzegorz9208
    Poziom 9  
    Mam pytanie czy opłaca się kupić głośniki logitech z-5500 do komputera.
    Poproszę opinie czy to gra dobrze jak na swoją cenę .Sprzęt ma być do kompa głównie filmy,gry muza w mniejszym stopniu . I czy to ma żeczywiście taką moc jak pisze po stronach internetowych . Jak dacie rade to napiszcie wady i zalety tych głośników.
  • REKLAMA
  • #2 9356614
    michal_R_
    Poziom 15  
    Ocena: 12
    Witam! Czy gra dobrze jak na swoją cenę nie wiem, ale co do mocy to jest zawyżona (jak w większości). Z tego co wiem jest to dość dobre, a jeśli nie potrzebujesz super "hi-end'owego" sprzętu to powinno wystarczyć. Pozdrawiam!
  • REKLAMA
  • #3 9380560
    szermac
    Poziom 11  
    posiadam ten zestaw i powiem Ci że nie ma się nad czym zastanawiać. Przeskoczyłem z yamahy a-720 (bardzo mocna) + polarisy 200 (tez nie małe) na ten zestaw i jest kozacki... tylko odpowiednia karta muzyczna (asus xsonar xd, z wyjściem cyfrowym) i masz soczysty bass i jakość powalającą. POLECAM w 100% nie będziesz żałował. Pozdrawiam
  • #4 9381047
    telecaster1951
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 818
    szermac napisał:
    posiadam ten zestaw i powiem Ci że nie ma się nad czym zastanawiać. Przeskoczyłem z yamahy a-720 (bardzo mocna) + polarisy 200 (tez nie małe) na ten zestaw i jest kozacki... tylko odpowiednia karta muzyczna (asus xsonar xd, z wyjściem cyfrowym) i masz soczysty bass i jakość powalającą. POLECAM w 100% nie będziesz żałował. Pozdrawiam

Ta bassssssssss może i "kozacki" ale ja osobiście wolałbym słowiański bas i zrównoważoną resztę pasma.

Jak dla mnie to nie ma co porównywać Polarisów z tymi logitechami.
    Polarisy, to dość dobre kolumny o stosunkowo niskiej skuteczności i niezłym zejściu. Jeśli chcesz niski i głośny bas, potrzebujesz do nich subwoofera. W logitechach masz subwoofer. Czyli, sądząc po Twojej wypowiedzi, masz to co lubisz, czyli bas.

Do Autora teraz. Te logitechy to wyższa klasa średnia wśród komputerówek. Jak dla mnie jakość dźwięku jest przeciętna. Ich największym atutem jest ich duża liczba i głośność.
    Jeśli zależy Ci na jakości dźwięku, zainwestuj we wzmacniacz stereo i kolumny. Jeśli zależy Ci na jakości i przestrzeni zainwestuj w kino domowe.
    Jeśli zależy Ci tylko na przestrzeni weź logitechy.
REKLAMA