logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Gdzie kupić silniczki krokowe do JVC GR-DVL150E w rozsądnej cenie?

hrabia_potocki 02 Lis 2004 21:31 1228 2
REKLAMA
  • #1 956408
    hrabia_potocki
    Poziom 11  
    Ocena: 10
    Witam. Kamera upadla. Poza peknieta obudowa jest jeden problem - nie dziala zoom. Po rozebraniu okazalo sie ze uderzenie bylo tak niemile ze zostaly uszkodzone silniczki krokowe ktore przesuwaja soczewki. Uszkodzone tzn. zostalo zerwane ich uzwojenie w miejscu trudno dostepnym do naprawy. W serwisie zaproponowali ich wymiane ale za sume nieoplacalna w stosunku do wartosci kamery. I teraz moje pytanie: czy orientuje sie ktos jakie sa szanse pozyskania takich silniczkow w rozsadnej cenie lub czy mozna to gdzies przewinac lub samemu po rozebraniu sobie z tym radzic. Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 957343
    Karol 1
    Poziom 25  
    Ocena: 30
    No to jest poważny problem... z przewinięciem tych uzwojeń raczej w warunkach amatorskich jest to niemożliwe... pozostaje w tym przypadku giełda elektroniczna i demontaż ze zniszczonych kamer... ewentualnie bezpośrednie dojście do serwisu JVC i kupno po innej cenie....
  • #3 957518
    mirek2
    Poziom 18  
    Ocena: 5
    Odradzam zabawe z optyka,Robilem to kilka razy z nudow gdy pracowalem przy naprawach gwarancyjnych JVC.Efekty sa zawsze niewspolmierne do ilosci wlozonej pracy.Tak czy owak raczej bez serwisu JVC sobie nie poradzisz, bo nie zdarza sie, by po naprawie napedow optyki lub wymianie kompletu dzialalo wszystko poprawnie bez programowania.Sam jestem posiadaczem malej GR-DVP3 i zpowodu kosztow optyki polozylem ja gdzies na polce i pewnie nigdy wiecej tam nie zajrze.
REKLAMA