logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wzmacniacz Pioneer A-66X vs Yamaha AX-700 z lat 90. czy nowoczesny model?

lebarius 05 Kwi 2011 22:33 2803 6
REKLAMA
  • #1 9365548
    lebarius
    Poziom 10  
    Witam, mam pytanie, mianowicie czy jest sens kupna wzmacniacza pokroju pioneer a-66x lub yamaha ax-700 z lat 90, czy preferowalibyscie kupno nowszych konstrukcji.
    Stare wzmacniacze sa caly czas zachwalane za swoja jakosc/trwalosc/wrazenia odsluchowe, i chcialbym uslyszec czy byscie postawili w starsze konstrukcje czy bardziej terazniejsze wytwory.

Wciaz zastanawiam sie nad kupnem powyzszych, mialyby one rozkrecic male domowki i normalne sluchanie muzyki.
  • REKLAMA
  • #2 9365745
    pioreK.
    Poziom 17  
    Ocena: 7
    Wiele starych wzmacniaczy swoją klasą dorównują nowym wzmacniaczom o cenie kilkakrotnie wyższej, zatem ja preferuję starsze konstrukcje ;)

PS. Widzę, że jesteś z Otwocka, więc pewnie STX'y nabyte w Józefowie? :) Jak się sprawują?

@down
    Napiszę Ci PW, żeby nie offtopować.
  • REKLAMA
  • #3 9365814
    lebarius
    Poziom 10  
    Narazie nie mam ich czym napedzic, bo aktualnie mam amplituner od kina domowego chociaz tego kinem domowym nie nazwe, mianowicie SAMSUNG. Kumpel ma Yamahe AX-700 i te stx'y o dziwo graja bardzo ladnie.
    Juz myslalem ze tylko z polski to oczywiscie slawny TOMPOL i inne alfredy chince.:D Graja naprawde przyjemnie ladny czysty dol, i góra bardzo mila dla ucha.
  • REKLAMA
  • #4 9366002
    ahas1
    Poziom 14  
    Ocena: 4
    Oczywiście że starszy wzmacniacz i zdecydowanie Yamaha.
  • REKLAMA
  • #5 9370601
    przemo-lukas
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 144
    Jakie pomieszczenie? Które stx'y?
  • #6 9378800
    najt
    Poziom 19  
    Ocena: 24
    Stara "szkoła" ma to coś w sobie. Z tych dwóch co podałeś zdecydowanie AX-700. Tylko co to miałoby napędzać?
  • #7 9379239
    lebarius
    Poziom 10  
    STXy F-130stki :) Yamaha mowisz... coraz bardziej jestem do niej przekonany.
    Pomieszczenie 16m2

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji poruszono temat zakupu wzmacniaczy z lat 90., takich jak Pioneer A-66X i Yamaha AX-700, w porównaniu do nowoczesnych modeli. Uczestnicy podkreślają, że starsze wzmacniacze często oferują jakość dźwięku porównywalną z nowymi urządzeniami w wyższej cenie. Użytkownicy zwracają uwagę na pozytywne doświadczenia z Yamaha AX-700, która dobrze współpracuje z głośnikami STX F-130 w pomieszczeniu o powierzchni 16 m². Wiele osób preferuje starsze konstrukcje ze względu na ich trwałość i charakterystyczne brzmienie.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA