logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak wyciągnąć płytę główną z Navia NV35 przy wymianie gniazda zasilania?

jan_man 07 Kwi 2011 17:18 1578 3
REKLAMA
  • #1 9371925
    jan_man
    Poziom 14  
    Ocena: 51
    Witam
    Mam problem z działaniem gniazda zasilania z zasilacza zewnętrznego poprzez wtyk rurkowy DC.
    Chciałem wymienić gniazdko ale napotkałem na problem.
    Rozkręciłem obudowę, wykręciłem 3 wkręty mocujące płytę główną do obudowy,
    Niestety pomimo podważania, ciągnięcia płytki we wszystkie strony nie potrafię jej wyciągnąć (gdzieś trzyma tak jakby było przyklejone).
    Może ktoś z szacownych forumowiczów zna sposób na wyciągnięcie płyty głównej z navi nv35??
    Prosiłbym o odpowiedź
  • REKLAMA
  • #2 9374077
    marek216
    Poziom 43  
    Ocena: 923
    Cytat:
    Może ktoś z szacownych forumowiczów zna sposób na wyciągnięcie płyty głównej z navi nv35??

Pomyśleć :!:
    Poszukać śrubek i zatrzasków. Ten model to jedna z najmniejskomplikowanych konstrukcji.
  • REKLAMA
  • #3 9381630
    Pontikos
    Poziom 39  
    Ocena: 1004
    pod nalepka sprawdzales? ;)
  • #4 9383050
    jan_man
    Poziom 14  
    Ocena: 51
    doszedłem w końcu do ładu z tym biedronkowym GPS-em.
    okazuje się ze po demontażu tworzywowego tyłu gps-a (odkręcić 4 wkręty małym śrubokrętem krzyżakowym, podwadzić płaskim śrubokrętem połówki obudowy na górze i na dole)
    Następnie należy odciągnąć połówkę obudowy - ciągnąć bo jest przyklejona wewnątrz taśma dwustronną.
    Następnie odkręcić płytę główną (trzy wkręty) i znów ciągnąć na siłe aczkolwiek z wyczuciem bo płyta jest też przyklejona po stronie niewidocznej taśmą dwustronnie pokrytą klejem.
    To tyle jeśli komuś się nada ten opis to świetnie.
    Temat zamykam.
REKLAMA