logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

MX-key wiesza się przy flashu usb Nokii N95 na "sending RAW loader"

goodmaster 08 Kwi 2011 23:40 1911 5
REKLAMA
  • #1 9377493
    goodmaster
    Poziom 23  
    Ocena: 38
    Tak jak w temacie, Mxkey wiesza sie przy flashowaniu usb nokii n95 widnieje napis 'sending RAW loader' i nic sie nie dzieje... co moze byc przyczyna? Nokia w 100% sprawna wsyzstko jest ok, klucz tez... mial ktos podobne przypadki? Moze nie mam ustawionych loaderow w programie tak jak trzeba <mysli>...

Dodano po 41 [minuty]:

W ogóle nie mogę sflashowac nokii N95 po usb, mxkeyem... teraz mam błąd: Bootstrap failed!
    RX Buffer: 153501200002. HWK BOX 2 nie obsluguje usb, a mam tylko mxkeya do tego ;/ i niestety nie dziala...

Dodano po 46 [sekundy]:

Bez problemu moge wprowadzic n95 w local mode lub normal mode, ale nie mozna jej sflashowac, ma ktos na to sposób?
  • REKLAMA
  • #2 9377645
    wiśniowy18
    Poziom 33  
    Ocena: 103
    zrób phoenixem :D
  • REKLAMA
  • #3 9378047
    goodmaster
    Poziom 23  
    To wlasnie niby nokia phoenix z mxkeya ;) a wiesz dlaczego tak sie dzieje? Czy mxkey po prostu ma jakies bugi...?
  • REKLAMA
  • #4 9378087
    jever 23
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 280
    Było już o tym nie raz- po prostu Mx-Key jako flasher niezbyt sobie radzi.
    W dziale :Szukam i Download jest taki ładny podwieszony temat o Phoenixie - ba nawet ma wersję obrazkową która pokazuje co i jak :-D
  • REKLAMA
  • #5 9378109
    siudziu
    Poziom 27  
    Ocena: 113
    Phoenix noki nie ma nic wspólnego z MX-gejem. Mx-key ma wiecznie bugi w flashowaniu telefonów od kiedy go używam zawsze z czymś miał problem przy fleszu zato szybko i sprawnie robi naprawy SW. Do flashowania USB użyj jakiego kolwiek innego oprogramowania najlepjej phoenixa i nie będziesz miał problemów. Oczywiście zakładam że telefon się włancza bo po dead usb N95 nie zrobisz.
  • #6 9378116
    goodmaster
    Poziom 23  
    Tak, wiem jak się obsługuje phoenixa ;) flashowalem tez jafem po usb np. C6 - ładnie sobie radzi. Co do N95 tak, tel. włącza się.
    P.S. Nie wiedziałem, że N95 nie da się sflashować po dead usb ;)

Dodano po 2 [minuty]:

Aha, próbowałem jeszcze flashować po kablu fbus mx-keyem ;) to ledwo odpala N95 :) widocznie ma jeszcze za duży rezystor (3.3). Jaf odpala w kilka sekund N95 bez żadnego zdejmowania kamer itp. Myślałem, że ten nowy HWK BOX 2 z hubem USB radzi sobie bez problemowo już np. z N95... :-/
REKLAMA